Sitká, lúhovače a čajníky na sypaný čaj - EU
Sitká a filtre patria k nevyhnutným vlastnostiam pri príprave sypaného čaju. Na rýchlu prípravu ovocných a bylinkových čajov používajte praktické papierové filtre. Pekne spracované sú aj rôzne čajové sitká, nerezové nálevky, nálevky a sitká s ozdobami.
![Papierové čajové filtre T-Sac (veľkosť 3)](https://cajovydychanek.s21.cdn-upgates.com/_cache/3/6/36a5b04e50091d8cb784ffc7a7cde0f4-papirove-cajove-filtry-t-sac-velikost-3.jpg)
Papierové čajové filtre T-Sac (veľkosť 3)
![Čajové filtre Teeli - veľkosť L](https://cajovydychanek.s21.cdn-upgates.com/_cache/b/e/bed4ff95aa3be8178ee208036066d575-cajove-filtry-teeli-velikost-l.jpg)
Čajové filtre Teeli - veľkosť L
![Skúste lúhovať čaj v studenej vode - Cold Brew](https://cajovydychanek.s21.cdn-upgates.com/_cache/d/2/d2e7b93df42f2cd13fe6590a687dcf32-pexels-cottonbro-studio-6318271.jpg)
Skúste lúhovať čaj v studenej vode - Cold Brew
Zalievanie za studena je spôsob lúhovania čaju, ktorý sa v poslednom čase stáva čoraz populárnejším. Tento spôsob prípravy sa nazýva "cold-brew" (čo v preklade znamená "studené lúhovanie"), pretože čaj sa lúhuje v studenej vode niekoľko hodín namiesto tradičného lúhovania v horúcej vode počas niekoľkých minút. Čaj pripravovaný za studena má oproti tradičnému čaju mnoho výhod. Vďaka dlhšiemu času lúhovania v studenej vode čaj nestráca svoju chuť a vôňu, ale zachováva si jemné a osviežujúce tóny. Okrem toho čaj varený za studena obsahuje menej horkosti a kyslosti, takže je ľahší a ľahšie sa pije, a je tiež ľahko prenosný a skladovateľný, takže si ho môžete vziať so sebou na cesty.