Polozelené čaje (oolong) - Tchaj-wan

Formosa Nantou Mi Xiang (Wuyi) Superior

Formosa Meishan GABA Jin Xuan

Formosa Wenshan Baozhong

Formosa Ming Jian Hong Shui Dung Ti

Formosa Zhu Shan King Rose Jin Xuan

Shan Lin Xi Long Feng Xia Special

Formosa Nantou Dung Ti Special

Formosa Traditional Hong Shui Dung Ti

Formosa Six Years Aged Oolong

Formosa Tai Tung Dark Pearl

Formosa GABA oolong

Formosa Bamboo Ginseng Jin Xuan

Formosa Four Seasons Special

Formosa Oriental Beauty

Formosa Lu Gu Dung Ti Jin Xuan

Formosa Dong Ding

Butterfly of Taiwan

Formosa Strawberry Oolong

Formosa Nai Xiang Ginshan

Formosa Osmanthus Oolong
Články

Taiwanské polozelené čaje (wulongy)
Polozelené čaje z Taiwanu, známe aj ako oolongy, patria medzi najlepšie čaje na svete. Tieto čaje sú vysoko cenené pre svoju jedinečnú chuť, vôňu a kvalitu.
Čaj oolong je druh čaju, ktorý sa vyznačuje špecifickým spôsobom spracovania a stupňom oxidácie. Tieto čaje sa vyrábajú z časti oxidovaných a z časti neoxidovaných lístkov, čo im dodáva charakteristický vzhľad a chuť, ktoré sa líšia od iných druhov čaju, ako je zelený alebo čierny čaj.
Taiwan je známy ako jedna z najvýznamnejších krajín produkujúcich oolong vďaka svojmu podnebiu a vyspelým poľnohospodárskym postupom. Slovo Formosa, ktoré sa niekedy používa pre Taiwan, pochádza z portugalského výrazu pre "krásnu krajinu".
Na prípravu čaju oolong sa používajú len lístky najlepšej kvality, ktoré sa najprv sušia na slnku a potom sa krátko pražia. Lístky sa potom spracúvajú špeciálnym spôsobom, ktorý zahŕňa niekoľko fáz stočenia a sušenia. Tieto procesy spôsobujú, že listy oxidujú len čiastočne, vďaka čomu zostávajú svieže a zelené, ale zároveň získavajú jemnejšiu a komplexnejšiu chuť.