2017 Yunnan Qizi Bing Meng Hai Jin Ya (357 g)

9 points do vernostného systému

Cena
45,40 EUR

Pôvod

Skladem
ks

Čaj Puer Shu (zrelý) Yunnan Qizi Bing Meng Hai Jin Ya, ako už názov napovedá, sa vyrába v čínskom regióne Yunnan, ktorý je známy výrobou najznámejších čajov pu-erh.

Shu Pu Erh je tmavý čaj, ktorý prešiel postfermentáciou. Táto technika bola vyvinutá v 60. rokoch 20. storočia s cieľom napodobniť chuť a telo čaju Sheng Pu Erh.

Výrobný proces čaju Shu Pu Erh sa začína rovnako ako proces výroby čaju Sheng Pu Erh Mao Cha: zber, vädnutie, sha qing (deenzyming), rolovanie a sušenie. Keď sa Mao Cha vyberie na ďalšie spracovanie na Shu Pu Erh, listy sa po usušení postriekajú vodou a uchovávajú sa v prostredí s teplotou od 35 °C do 60 °C v závislosti od požadovaného výsledku. Vzhľadom na vlhkosť a teplotu sa listy nechávajú kvasiť 60 až 70 dní. Po ukončení procesu má Shu Pu Erh sýtočervenú farbu, plné telo a hlbokú chuť, dokonca aj keď je úplne nový.

Odporúčam prípravu viacerých dávok. 6 gramov na 100 ml vriacej vody. Prvý nálev 15 s, pri ďalších nálevoch zvyšujte o 5 sekúnd. Takto pripravte až 8 nálevov. Prípadne nasypte 6 g do 250 ml vriacej vody a lúhujte 5 až 10 minút.

tmavý pu-erh čaj, 357 gramů