Prémiová zmes čiernych čajov Assam z odrody Camellia sinensis var. assamica. V čaji prevládajú kvalitné pevné lístky s vysokým obsahom zlatých tipsov.
Assam Gold ponúka rafinovanú chuť sušeného ovocia a medu, pričom si zachováva plnú chuť a povzbudzujúci charakter, ktoré sú synonymom pre indickú oblasť Assam. Vďaka svojim prirodzene robustným vlastnostiam je ideálny na vychutnávanie pri raňajkách.
Tento čaj je ideálny na pitie ako samostatný nápoj alebo zmiešaný s trochou smotany, vďaka čomu skutočne vynikne jeho prirodzená sladová chuť doplnená o náznaky vanilky.
Na 250 ml pripravte čajovú lyžičku zmesi. Zalejte horúcou vodou tesne pred bodom varu. Nechajte lúhovať 3-5 minút. Môžete pridať trochu smotany, cukru alebo medu.
čierny čaj
Ako pripravovať rôzne druhy čaju
Bez ohľadu na to, aký spôsob lúhovania preferujete, skvelý čaj by mal mať vždy fantastickú chuť - sladkú, aromatickú a bez horkosti. Príprava čaju nie je raketová veda, ak začnete s kvalitnými lístkami od najlepších pestovateľov! V tejto pomôcke sa spoločne pozrieme na to, ako vyladiť svoje techniky a pripraviť tú najlepšiu šálku čaju.
Aké mlieko do čaju a ako pripraviť čaj s mliekom?
Pridávanie mlieka alebo smotany do čaju je v mnohých kultúrach bežnou praxou. Tento zvyk je rozšírený najmä v západnej čajovej kultúre, ale aj v Indii a niektorých ďalších krajinách. Zvyčajne sa mlieko pridáva len do čierneho čaju, ale ľudia niekedy pridávajú mlieko aj do iných druhov čaju alebo bylinkových čajov.