Za názvom Bai Long ("Biely drak") sa skrýva zmes kvalitného bieleho a zeleného čaju z čínskej vysočiny v provincii Fujian.
Pravidelné neporušené lístky s vysokým obsahom chlpatých končekov. Čaj bol spracovaný ručne podľa tradičných postupov.
Svetložltý nálev osvieži svojou sladkou jemnou mierne trpkou chuťou.
Pôvodný ker tejto odrody rastie v nadmorskej výške 1 700 metrov v dedine Yang Ta. Zrelé listy sú pomerne veľké - 13 až 17 cm dlhé a 5 až 8 cm široké. Samotný strom dorastá do výšky 3 - 5 metrov a ľahko sa pestuje rezom, čo prispelo k jeho rozšíreniu.
Stromy tohto kultivaru sú silné a odolné napriek tuhým zimám a skoro na jar vytvárajú nezvyčajne husté a rovnomerne veľké púčiky s množstvom bielych chumáčov. Púčiky tohto čaju sa zbierajú pred sviatkom Qingming okolo 25. apríla, rovnako ako kvalitný zelený čaj.
Prečo by ste mali vyskúšať čaj Bai Long?
- Kombinácia bieleho a zeleného čaju: Tento čaj ponúka harmonickú zmes kvalitného bieleho a zeleného čaju z čínskej provincie Fujian, ktorá vytvára jedinečný chuťový zážitok.
- Ručne spracovaný: Lístky sa spracovávajú ručne podľa tradičných postupov, čím sa zabezpečuje vysoká kvalita a čerstvosť.
- Jemná chuť: Svetložltý nálev prináša sladkú, jemnú a mierne trpkú chuť, ideálnu pre milovníkov kvalitných čajov.
4-6 gramov (1 čajová lyžička) na 300-400 ml vody pri teplote 75-85 °C, lúhujte 2-3 minúty. Z čaju sa pripraví niekoľko nálevov. Spektrum chutí si najlepšie vychutnáte, ak ho pripravíte v štýle kung-fu.
zelený čaj, biely čaj