S polozelenými čajmi z Vietnamu sa u nás nestretnete často. Jedným zo zaujímavých zástupcov je oolong z Bao Loc, malého mesta nachádzajúceho sa v provincii Lam Dong v hornatom prostredí južného Vietnamu.
Ide o zelený oolong, t. j. s minimálnou oxidáciou, vyrábaný tradičnou taiwanskou metódou (pozri napríklad tento zelený oolong). Čerstvo nazbierané listy sa najprv rozložia na látku, kde sa pomaly sušia na slnku. Potom sa spracúvajú v bambusových košoch, kde sa listy mierne oxidujú. Po dosiahnutí požadovaného stupňa oxidácie sa listy sušia pri nízkej teplote.
Svetlý nálev má príjemnú kvetinovú vôňu, chuť je svieža, kvetinová a sladká. Stojí za to ho vyskúšať - najmä pri príprave viacerých dávok gongfu.
4-6 g na 250-300 ml vody pri 75-80 °C, lúhujte 2-3 minúty. Čaj zvládne viacero nálevov. Chutný je aj ľadovo vychladený.