Biela kráska z Lai Chau


Cena
od 1,18 EUR

Pôvod

Spresnite výber produktu
Varianta neexistuje
10 g (vzorek)50 g100 g250 g

ks

Tento tajomný biely čaj očarí nielen vôňou svojich sušených listov, ale aj osviežujúcou, kvetinovou chuťou, ktorá sa rozvinie v každom šálku nálevu. viac

Vietnamský biely čaj je známy svojou delikátnosťou a jemnosťou, ktorú získava vďaka starostlivému výberu najmladších púčikov a horných listov. Tento ručný zber zabezpečuje, že do procesu spracovania vstupujú iba najkvalitnejšie suroviny. Následné spracovanie čaju sa vykonáva s mimoriadnou opatrnosťou, pričom kľúčovú úlohu zohráva neobvykle dlhá fáza prirodzeného sušenia. Tento proces trvajúci približne 3 dni umožňuje postupné a jemné uvoľňovanie aróm, čím sa odhaľujú komplexné a mnohovrstevné tóny, ktoré sú pre vietnamský biely čaj typické.

Biela kráska z Lai Chau

Biela kráska z Lai Chau je cenená pre svoje jemné a čisté aróma s náznakmi kvetinových a ovocných podtónov, ktoré odrážajú bohatstvo a biodiverzitu vietnamskej krajiny. Jeho chuť je ľahká a svieža, s príjemnou sladkosťou a dlhotrvajúcou dochuťou, ktorá na jazyku zanecháva hodvábny pocit.

Výhody a použitie

Vďaka svojmu jemnému spracovaniu a nižšiemu obsahu kofeínu je ideálnym nápojom pre relaxáciu a meditáciu. Svojou kvalitou a jedinečnosťou sa vietnamský biely čaj radí medzi vyhľadávané špeciality, ktoré predstavujú odkaz tradičnej vietnamskej čajovej kultúry a zároveň reflektujú moderný trend prírodného a udržateľného poľnohospodárstva.

Pôvod a pestovanie

Čaj pochádza z čajovej oblasti Tam Duong v provincii Lai Chau. Tá sa nachádza v severozápadnej časti Vietnamu a je známa svojimi horskými terénmi a čistými prameňmi, čo vytvára ideálne podmienky pre pestovanie čajovníkov.

Tradičné metódy a kvalita

Táto oblasť je domovom mnohých etnických menšín, ktoré si po generácie uchovávajú tradičné metódy pestovania a spracovania čaju. Ručný zber čajových listov v Tam Duong sa vykonáva s veľkou starostlivosťou a rešpektom k prírode, čo pomáha udržiavať vysokú kvalitu a čistotu produktu.

Klimatické vplyvy

Vplyv horského podnebia a čerstvého horského vzduchu prispieva k výraznému a bohatému profilu čaju, ktorý sa vyznačuje vyváženou kombináciou sladkých, kvetinových a mierne zemitých tónov. Čaj z Tam Duong je tiež známy svojou jemnou textúrou a sviežosťou, ktorá odráža nezkaženú prírodu tejto oblasti.

Vietnamský biely čaj je skutočným pokladom medzi čajmi, ktorý prináša nielen jedinečný chuťový zážitok, ale aj kúsok vietnamskej kultúry a tradícií priamo do vašej šálky.

1 gram na 100 ml vody o teplote 70-80 °C, lúhujte 1-2 minúty. Čaj vydá niekoľko nálevov. Ideálna je príprava v menších hlinených kanvičkách.

biely čaj

Alternatívne produkty5