Jemný zelený čaj z kolumbijských Ánd, pestovaný v oblasti Valle del Cauca. Svieži, čistý nálev s tónmi trávy a kvetov, ručne spracovaný na malej farme v nadmorskej výške 1 800 m. Nezvyčajný pôvod, prekvapivo vyvážená chuť. viac
Kolumbia a čaj? Pre mnohých stále prekvapivé spojenie. No práve v oblasti Valle del Cauca, kde sa stretáva vlhké karibské podnebie s horským vzduchom západných Ánd, vzniká zelený čaj s nezameniteľným charakterom.
Tento čaj pochádza z čajovej záhrady vysoko v horách – v nadmorskej výške okolo 1 800 m. Lístky tam rastú pomalšie, vďaka čomu si uchovávajú výraznú chuť a jemnú štruktúru. Nálev je ľahký, čistý, s tónmi čerstvej trávy, sladkých kvetov a jemnou minerálnou linkou, ktorá je typická pre sopečné pôdy tejto oblasti.
Na rozdiel od masovo vyrábaných čajov z Ázie prináša kolumbijský zelený čaj inú perspektívu – dôraz na ručné spracovanie, menšie objemy a rešpekt k prírodným podmienkam. Tento čaj je výsledkom starostlivej práce a nového prístupu k pestovaniu čaju v krajine, ktorá si pomaly, ale isto hľadá svoje miesto aj medzi čajovými nadšencami.
Kolumbijské čaje zatiaľ nie sú bežné. A možno práve preto vás tento môže prekvapiť – svojou čistotou, harmóniou a pôvodom.
1-2 čajové lyžičky (3-5 gramov) na 200-250 ml vody s teplotou 70-75 °C. Nechajte lúhovať podľa chuti 2-4 minúty. Čaj vydá viac lahodných nálevov.
zelený čaj