Objavte jednu z najobľúbenejších bombíl medzi príslušenstvom yerba maté - bombillu z nehrdzavejúcej ocele Mercedes. Táto bombilla, precízne vyrobená na pitie yerba maté, spája funkčnosť a estetiku a vďaka svojmu miernemu zakriveniu ponúka optimálny zážitok z pitia.
Bombilla Mercedes je vybavená lyžičkovým filtrom, ktorý zabezpečuje dokonalú filtráciu a umožňuje bezproblémovú konzumáciu takmer akéhokoľvek druhu yerba maté. Jej jednoduchý dizajn je nielen elegantný, ale aj praktický, čo z nej robí ideálnu voľbu na každodenné používanie.
- Dĺžka: 19 cm
- Šírka filtra: 2,5 cm
- Šírka rúrky: 0,7 cm
- Výrobca : Cebador
Vyberte si bombil z nehrdzavejúcej ocele Mercedes a doprajte si tradičné pitie yerba maté s moderným nádychom.

Yerba mate - všetko, čo potrebujete vedieť
Yerba Maté je tradičný juhoamerický nápoj, ktorý sa vyznačuje povzbudzujúcimi účinkami a bohatou chuťou. Pochádza zo sušených listov a vetvičiek stromu Ilex paraguariensis, ktorý sa pestuje najmä v krajinách ako Argentína, Uruguaj, Paraguaj a južná Brazília. Príprava yerba maté zahŕňa používanie špeciálneho náčinia na prípravu a tradičné rituály. Obsahuje prírodné povzbudzujúce látky, ako je kofeín, ako aj antioxidanty, vitamíny a minerály, ktoré prinášajú mnoho zdravotných výhod. Yerba maté má aj svoje kultúrne tradície a obrady spojené s jeho konzumáciou. Či už si vyberiete tradičnú prípravu alebo moderné varianty, pitie yerba maté vám môže dodať energiu a prospieť vášmu zdraviu.

Ako pripraviť tereré (za studena pripravené yerba maté)
Yerba maté nie je len horúci nápoj, ale má aj chladnú a osviežujúcu sestru - tereré. Tento chladivý elixír yerba maté je ideálny na letné osvieženie a hydratáciu a môžete si ho prispôsobiť podľa svojej chuti. Prečítajte si, čo je tereré, ako ho pripraviť krok za krokom a ako si ho vychutnať s rôznymi príchuťami a bylinkami pre dokonalý letný zážitok.

Príprava Yerba mate
Príprava a pitie yerba maté je rituál spojený s pohostinnosťou a zdieľaním medzi priateľmi. Existuje podrobná etiketa a rôzne spôsoby prípravy, ale tento článok sa zameriava na tradičný spôsob. Na prípravu budete potrebovať yerba maté, vodu, calabasu (tradičnú nádobu) a bombilla (slamku so sitkom). Listy yerba maté sa naplnia do calabasy, pretrepú a vloží sa bombilla. Potom sa naleje vlažná voda na namáčanie a následne horúca voda. Nápoj je pripravený na pitie. Je dôležité, aby sa yerba v nádobe nemiešala.