Výnimočné kávové zrná Arabica "São Bento" pochádzajú z juhovýchodného brazílskeho štátu Mínas Gerais z plantáží v blízkosti mesta Carmo de Paranaíba. Odroda Yellow Catuai sa tu pestuje v nadmorskej výške približne 1 100 metrov.
Farma Sao Bento bola prvýkrát vysadená kávou v roku 1899 príbuznými súčasného majiteľa Luisa Carlosa Gomesa. Za posledných viac ako 100 rokov sa farma rozrástla na neuveriteľných 1 400 hektárov a v súčasnosti produkuje takmer 6 000 vriec kávy ročne. Farmu spravuje 30 zamestnancov na plný úväzok a ich rodiny, z ktorých každý má na starosti určitú časť farmy.
Každá úroda sa individuálne monitoruje podľa dňa a miesta, kde sa na farme pestuje a suší na terasách, vyvýšených záhonoch alebo v skleníkoch.
Vďaka špeciálnemu procesu zrenia a sušenia má táto káva jedinečnú ovocnú a sladkú chuť, ktorá zahŕňa aj zmes čokolády, karamelu a sladkých orechov. Nízka kyslosť.
Káva Sao Bento získala ocenenie Cup of Excellence a jej hodnotenie Q-Grader je 85 bodov zo 100. Farma sa nedávno umiestnila na 2. mieste v 25. ročníku súťaže kvality kávy Minasul.