Powered by Smartsupp

Bu Lang Zheng Shan Tea (357 g)

Novinka
10 points do vernostného systému

Cena
50,49 EUR

Pôvod

Skladem
ks

Tento tmavý lisovaný čaj pu-erh z horskej oblasti Bulang v čínskej provincii Yunnan, ktorá je známa ako kolíska čaju pu-erh, sa vyrába z lístkov veľkolistých divokých čajovníkov starých viac ako 300 rokov. Jedinečný terroir a divoký pôvod týchto čajovníkov mu dodávajú nezameniteľný charakter, ktorý pripomína sofistikované odrody červeného čaju, ale s typickou hlbokou a komplexnou zemitosťou. viac

Tento tmavý lisovaný pu-erh predstavuje skutočné čajové umenie, starostlivo vylisovaný zo starostlivo vybraných lístkov veľkolistých divokých čajovníkov, ktoré sú staré úctyhodných 300 a viac rokov. Tieto vzácne rastliny, o ktoré sa príroda starostlivo stará, rastú v malebnej a nedotknutej oblasti pohoria Bulang v čínskej provincii Yunnan, ktorá je známa ako kolíska čaju pu-erh. Jedinečný terroir tejto oblasti spolu s vekom a divokým pôvodom čajovníkov dáva tomuto pu-erhu nezameniteľný charakter.

Chuť tohto čaju pu-erh je skutočne jedinečná a vyvážená, v niektorých momentoch pripomína sofistikované odrody červeného čaju, ako je Qi Men, ale stále si zachováva hlbokú a komplexnú "pu-erh-ovosť", ktorá je pre tieto čaje taká charakteristická. Jemné nuansy tohto variantu čaju Bulang pu-erh majú určitú jedinečnosť, ktorá vás môže prekvapiť odlišnou chuťou a vôňou v porovnaní s čajmi z iných oblastí Yunnanu. 

Každá šálka tohto čaju ponúka jedinečnú cestu do srdca Yunnanu a otvára bránu k hlbšiemu pochopeniu a oceneniu čajovej kultúry tohto regiónu. Čaje pu-erh z Bulangu predstavujú nielen výnimočný chuťový zážitok, ale aj sofistikovanú voľbu pre milovníkov čaju, ktorí hľadajú nielen vynikajúcu chuť, ale aj hlboké spojenie s tradíciou a históriou čajov pu-erh.

  • typ čaju pu-erh: tmavý (shu)
  • pôvod: Čína (Yunnan, Bulang)
  • forma: lisovaný čaj
  • hmotnosť: približne 357 gramov

Na prvý nálev použite približne 10 g čaju a zalejte ho 500-600 ml horúcej prevarenej vody. Čaj nechajte lúhovať 3 až 5 minút. Na druhý nálev opäť zalejte čaj rovnakým množstvom horúcej vody, ale tentoraz predĺžte čas lúhovania na 5 až 10 minút.

tmavý pu-erh čaj