Vysokokvalitné kávové zrná z východných kávových plantáží Kuby.
Väčšina kávy rastie na strmých horských svahoch v priemernej výške 400 až 800 metrov. Plantáže spravujú štátne družstvá. Nepoužívajú sa žiadne umelé hnojivá. Kontrola a vývoj rastlín sa vykonáva s veľkou starostlivosťou a považuje sa za veľmi dôležité zachovať a predĺžiť ich prirodzený rast. Kávové plantáže sa vždy obhospodarovali podľa pôvodných tradícií.
"Turquino" (tyrkysová) je nepochybne jednou z najlepších kubánskych káv. Vyznačuje sa nízkou kyslosťou, dlhotrvajúcou dochuťou a predovšetkým buketom pripomínajúcim klasické kubánske cigary.
Zomeľte kávu na hrubosť, ktorá vyhovuje zvolenej príprave kávy. Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 čajové lyžičky (približne 7 g) mletej kávy. Kávu zalejte vodou s teplotou približne 95 °C.