Feng Huang Milan Xiang Dan Cong

1 bod do vernostného systému

Cena
od 5,44 EUR

Pôvod

Spresnite výber produktu
Varianta neexistuje
10 g (vzorek)50 g100 g

ks

Lahodný polozelený čaj Milan Xiang (oolong) z pohoria Feng Huang z čajovej záhrady nachádzajúcej sa v nadmorskej výške 700 m (hora Wudong).

Milan Xiang (Honey Orchid, Mi = med, Lan = orchidea) je ľahko oxidovaný stredne pražený oolong Dan Cong, ktorý poskytuje výraznú plnú ovocnú chuť na niekoľko nálevov. Vôňa je výrazne kvetinovo-ovocná s medovými tónmi. Veľmi príjemná dochuť.

Vďaka špeciálnemu výrobnému procesu (starostlivé praženie) má čaj prakticky neobmedzenú trvanlivosť. Vhodné skladovanie mu skôr pridáva na kvalite.

Milan Xiang má slabšie povzbudzujúce účinky, môžete ho piť kedykoľvek počas dňa.

Ak máte radi najvyššie triedy čaju a radi skúšate nezvyčajné pražené oolongy, potom určite vyskúšajte Milan Xiang; nebudete ľutovať. Tento čaj je vynikajúci na kung-fu.

Hoci tento oolong patrí medzi pomerne drahé čaje, nenechajte sa odradiť. Zažiť jeho podmanivú chuť je skutočne nezabudnuteľné.

Dan Cong Oolong

Dan Cong je veľmi starý čaj, ktorého história siaha až do obdobia pred 900 rokmi. Predpokladá sa, že ide o čajové rastliny kmeňa Shui Xian, ktoré boli starostlivo vybrané na šľachtenie ako strom Dan Cong, strom s jediným kmeňom, ktorý sa týči vysoko a rovno a ktorého konáre sa rozprestierajú ako dáždnik. Feng Huang Dan Cong bol aj cisárskym čajom, ktorý sa dával na počesť dynastie Song.

Čaj Dan Cong Oolong je známy svojimi zložitými výrobnými metódami. Čaj Dan Cong Oolong, čo v čínštine znamená "jeden čajovník", sa vyrába z čajových lístkov pochádzajúcich z jedného čajovníka a metóda výroby čaju sa musí prispôsobiť rôznym ročným obdobiam - jari, letu, jeseni a zime. Preto je ťažké vyrábať tento druh čaju vo veľkom.

Tradičné výrobné normy dokážu vyrobiť najdokonalejší čaj oolong, ale nie sú schopné realizovať masovú výrobu, a preto v modernej dobe len málo ľudí vyrába čaj Dan Cong Oolong podľa tejto metódy. V súčasnosti sa vďaka zdokonaleniu procesu vyžadujú čajové lístky z tej istej čajovej záhrady a zozbierané v tom istom čase. Aj napriek tomu trvá výroba čaju Dan Cong Oolong podľa prísnych výrobných noriem viac ako 20 hodín.

Po zbere a zozbieraní prechádza čaj Dan Cong Oolong 20-hodinovým procesom zavädnutia, valcovania, oxidácie a opätovného praženia. Najlepší čaj Dan Cong Oolong má sladkú chuť a výraznú arómu.

Asi 4-5 gramov čaju zalejte 300-350 ml vody s teplotou 80-90 °C a nechajte lúhovať 3 minúty. Veľmi vhodný na prípravu kung-fu alebo gaiwanu. Čajovú kanvicu alebo gaiwan je vhodné predhriať. Milan Xiang chutí výborne aj po niekoľkých hodinách lúhovania v studenej vode.

polozelený čaj

Alternatívne produkty5