Pomerne vzácny druh zeleného čaju pu-erh z provincie Yunnan, konkrétne z oblasti Simao.
Tento čaj pochádza z vyšších nadmorských výšok, kde čajové plantáže dostávajú niekoľkonásobne viac UV žiarenia ako v nížinách. Počas obdobia dažďov sa z čajových lístkov zmyje všetok prach, ktorý chránil kríky. Čajovník sa potom bráni zvýšenou produkciou flavonoidu, ktorý sfarbuje listy do tmavočervenej až fialovej farby. Maximálne percento zafarbených listov je 2 %.
A práve zo starostlivo vybraných fialových lístkov vzniká tento osobitý čaj, ktorý zaujme svojou výraznou chuťou. V náleve nájdeme pikantné, mierne korenisté stopy so sladkými tónmi vzácnych drevín, marhúľ a bylín. Pripomína skôr zelené čaje z Yunnanu ako zelené čaje pu-erh z kultivaru čajovníka Assam.
Odporúčam prípravu v ohriatej kanvici s objemom približne 300 ml. Do vody s teplotou 60-70 °C nasypte približne 8 g čaju a po niekoľkých sekundách vylejte (prepláchnite nálev). Na prvý skutočný nálev použite vodu s teplotou 70-80 °C a lúhujte 60-90 sekúnd.