Vzácny biely čaj z oblasti Nantou na Taiwane. Pochádza z kultivaru Hong Yu TRES #18 (kríženec Assamu a divokých taiwanských čajovníkov).
Čaj sa vyrába pomerne neobvyklou metódou. Zberajú sa konáriky s dvoma lístkami, ktoré sa nechajú 2 - 3 dni zavädnúť. Rýchle sušenie prebieha na veľkých priemyselných panviciach, potom sa čaj nechá sušiť na vzduchu približne 1 mesiac. Dochádza len k miernej oxidácii, hoci listy sú pomerne tmavé.
Čajový nálev má mimoriadne bohatú chuť. Spája bylinné a kvetinové tóny so stopami karamelu, exotického ovocia, vzácnych drevín a eukalyptu.
Odporúčam použiť predhriatu kanvicu, asi 300 ml vody s teplotou 70-80 °C, 8 gramov čaju. Prvý nálev lúhujte 2 minúty, ďalšie nálevy po 3 minútach.
biely čaj