Malebná dedinka Lugu, ktorá sa nachádza v okrese Nantou, je hlavnou výrobnou oblasťou tohto vynikajúceho čaju. Kopcovitá krajina tu vytvára vlhké podnebie s priemernou teplotou okolo 25 °C. Vďaka bohatým zrážkam a nadmorskej výške približne 800 metrov nad morom je táto oblasť ideálna na pestovanie čajových kríkov. Fascinujúce je, že takmer 70 % obyvateľov Luga pracuje v čajovom priemysle a čaj je ich hlavným zdrojom príjmov. Hong Shui oolong je tradičný variant Dong Ding oolongu s vyššou oxidáciou, známy aj ako „červená voda“, a je krátko, ale silno pražený.
Výroba tradičného Dong Ding oolongu je oveľa prácnejší proces v porovnaní s mierne oxidovanými oolongmi, ktoré sú v súčasnosti veľmi populárne. Mnohí mladí pestovatelia na Taiwane preto upúšťajú od tradičných metód a vyberajú si jednoduchšiu cestu výroby voňavých, ľahko oxidovaných čajov, ktoré majú kratší výrobný cyklus.
Čaje Hong Shui oolong sa starostlivo zbierajú ručne. Používajú sa len púčiky s dvoma alebo tromi lístkami. Po oxidácii približne 40 % sa čaj dôkladne opraží, čím sa získa nezabudnuteľná sladká ovocná chuť s tónmi slivky a praženým podtónom. Jeho jemná ovocná vôňa je skutočne očarujúca.
Prečo by ste mali ochutnať čaj Formosa Ming Jian Hong Shui Dung Ti?
- Pochádza z dediny Lugu : Tento oolong pochádza z oblasti Lugu na Taiwane, ktorá je známa svojimi čajovými plantážami a výrobou vysokokvalitných oolongov.
- Komplexná chuť : Ponúka bohatú a jemne sladkú chuť s ovocnými a kvetinovými tónmi.
- Tradičné spracovanie : Spracovaný tradičnými metódami, ktoré zaručujú autentický chuťový zážitok.
2 čajové lyžičky na 200-250 ml vody pri 90 °C. Lúhujte po dobu 30 sekúnd, až 5 nálevov.
polozelený čaj
Michal Pokorný Overená recenzia
Kladyvůně,chut.takový trochu "lehčí" oolong,ale opravdu krásně voní ,chut je příjemná,s ovocným nádechem,bez hořkosti.velmi dobře se pije a vydrží dost nál ...viac
Zápory
nem Overená recenzia
Kladykrásná výrazná sladká vůně, pečeného ovoce, povidel...
výborný poměr cena / výkon
Zápory-
Taiwanské polozelené čaje (wulongy)
Polozelené čaje z Taiwanu, známe aj ako oolongy, patria medzi najlepšie čaje na svete. Tieto čaje sú vysoko cenené pre svoju jedinečnú chuť, vôňu a kvalitu.
Čaj oolong je druh čaju, ktorý sa vyznačuje špecifickým spôsobom spracovania a stupňom oxidácie. Tieto čaje sa vyrábajú z časti oxidovaných a z časti neoxidovaných lístkov, čo im dodáva charakteristický vzhľad a chuť, ktoré sa líšia od iných druhov čaju, ako je zelený alebo čierny čaj.
Taiwan je známy ako jedna z najvýznamnejších krajín produkujúcich oolong vďaka svojmu podnebiu a vyspelým poľnohospodárskym postupom. Slovo Formosa, ktoré sa niekedy používa pre Taiwan, pochádza z portugalského výrazu pre "krásnu krajinu".
Na prípravu čaju oolong sa používajú len lístky najlepšej kvality, ktoré sa najprv sušia na slnku a potom sa krátko pražia. Lístky sa potom spracúvajú špeciálnym spôsobom, ktorý zahŕňa niekoľko fáz stočenia a sušenia. Tieto procesy spôsobujú, že listy oxidujú len čiastočne, vďaka čomu zostávajú svieže a zelené, ale zároveň získavajú jemnejšiu a komplexnejšiu chuť.