Veľmi zaujímavý a cenený taiwanský polozelený čaj. Jeho zvláštnosťou je pomerne náročný, až umelecký proces výroby.
Čajové lístky na tento čaj sa zbierajú z čajovníkov rastúcich v nadmorskej výške približne 800 metrov. Lístky sa sušia a skladujú. Po počiatočnej oxidácii na 40 % sa tento proces opakuje každý rok počas 6 rokov. Stupeň oxidácie sa však nemení.
Tmavší nálev dodáva veľmi príjemnú sladkastú ovocnú chuť. Určite odporúčam ochutnať.
4-6 gramov na 300 ml vody s teplotou približne 75 °C, lúhujte 2 minúty. Pri ďalších nálevoch teplotu zvyšujte. Čaj prinesie mnoho lahodných nálevov. Príprava kung-fu je obzvlášť vhodná.
Michal Pokorný Overená recenzia
Kladykvalitní,zvládne hodně nálévů,chutná jako velmi jemný pu-erh
Záporymoc mi nesedl.to ale nic nemění na tom,že jde o kvalitní čaj.je však dost osobitý.