Powered by Smartsupp

Fuding Pai Mu Tan Mini Bing Cha (7 g) - Velikost balení: 50 g

1 bod do vernostného systému

Cena
6,83 EUR

Pôvod

Varianta neexistuje
50 g100 g250 g

Skladem
ks

Tento biely čaj poskytuje pomerne tmavý nálev s plnou, silnou, korenistou chuťou so stopami orechov a bylín.

Pôvod čajov Pai Mu Tan (Biela pivonka)

Pai Mu Tan sa vyrába najmä v čínskych provinciách Fujian, Fuding a Zhenghe. Dve odrody čaju používané na výrobu čaju Bai Mu Tan sa nazývajú "Dai Bai". Odroda Fuding Dai Bai sa používa vo východnom Fujiane, zatiaľ čo odroda Zhenghe Dai Bai sa používa v severnom Fujiane, čím vznikajú dva výrazne odlišné a jedinečné štýly čaju.

Ako sa vyrába biely čaj

Čaj sa zvyčajne zbiera skoro na jar, pričom sa zbiera jeden dvojlistový púčik, ktorý sa nazýva "San Bai", čo znamená, že púčik a dva lístky sú pokryté bielymi chĺpkami. Pai Mu Tan sa nevyrába pražením, ale procesom dvojitého zavädnutia a sušenia.  Náročnosť výroby bieleho pivonkového čaju je náročná a len najskúsenejší pestovatelia čaju a čajové spoločnosti môžu vyrábať najvyššie triedy bieleho čaju.

História čaju White Peony

Čaj Bai Mu Dan má v Číne bohatú a zaujímavú históriu. Biely čaj pôvodne vyrábali miestni pestovatelia čaju v meste Shuiji v provincii Fujian v 70. rokoch 19. storočia z miestnych veľkolistých čajovníkov. Popularita čaju Bai Mu Tan vzrástla v 20. rokoch 20. storočia, keď sa začal vyrábať v neďalekom okrese Zhenghe, ktorý sa čoskoro stal hlavnou výrobnou oblasťou v Číne. V súčasnosti sa biely čaj vyrába a spracováva najmä v okresoch Zhenghe, Jianyang, Songxi a Fuding, ktoré sa nachádzajú v čínskej provincii Fujian.

Koláčik zalejte 300-350 ml vody s teplotou 70-75 °C a lúhujte 2 minúty. Takto sa pripraví niekoľko chutných nálevov. Pri každom náleve zvýšte teplotu približne o 5 °C.

lisovaný biely čaj

Alternatívne produkty5