Powered by Smartsupp
2 do vernostného systému

Cena
10,30 EUR

Pôvod

Skladem
ks

Guarani Energia, klasika medzi najviac povzbudzujúcimi yerba maté na trhu, teraz predstavuje svoju mega energizujúcu sestru - Guarani Energia Caffeine+. Táto zmes vychádza z podobného zloženia ako originál, tentoraz je však výrazne bohatšia na kofeín z guarany, ktorý tvorí až 5 % celkového obsahu! Nájsť yerba maté s takou obrovskou silou nie je jednoduché. Po požití tejto zmesi zažijete úžasný účinok; dlhotrvajúcu vzpruhu doslova za okamih. Táto yerba si zachováva svoje vlastnosti aj po niekoľkých nálevoch!

Upozornenie! Tento produkt má vysoký stimulačný potenciál! Vzhľadom na vysoký obsah kofeínu je odporúčaná denná dávka nálevovej zmesi približne 20 g.

Yerba maté je tradičný juhoamerický nápoj, ktorý je známy svojimi povzbudzujúcimi účinkami podobnými účinkom kávy, ale s mnohými ďalšími výhodami. Jeho príprava je jednoduchá a existuje niekoľko spôsobov, ako si yerba maté vychutnať. Tu je jeden zo základných návodov na prípravu:

Potrebné vybavenie:

  • Matero (tradičná nádoba na yerba maté, často vyrobená z tekvice alebo keramiky)
  • Bombilla (kovové alebo bambusové slamky so sitkom na konci)
  • Yerba maté (sušené listy a stonky yerba maté)
  • Horúca voda (nie vriaca, ideálne 70 °C až 80 °C)

Postup prípravy:

  1. Naplňte Matero približne do troch štvrtín yerba maté. Tým sa zabezpečí dostatočne silný nápoj. Pre začiatočníkov alebo tých, ktorí uprednostňujú jemnejšiu chuť, môže byť lepšie začať s menším množstvom yerby.
  2. Poklepte maté rukou alebo uzáverom a jemne ho pretrepte hore dnom. To pomôže väčším kúskom yerby dostať sa na vrch a zabráni upchatiu bombičky.
  3. Materu mierne nakloňte tak, aby sa yerba nachádzala na jednej strane, čím sa vytvorí sklon. Do voľného priestoru pomaly nalejte trochu studenej vody. Tým sa yerba "prebudí" a uvoľní svoju arómu.
  4. Jemne vložte bombiku do navlhčenej časti yerby. Vytvoríte tak filter, ktorý zabráni vniknutiu listov yerby do slamky.
  5. Pomaly pridávajte horúcu vodu do matery. Uistite sa, že voda nie je vriaca, pretože príliš vysoká teplota môže yerbu spáliť a nápoj bude horký.
  6. Nechajte yerbu niekoľko minút lúhovať. Yerba maté je teraz pripravená na pitie. Pite priamo z bombičky.

Ďalšie tipy:

  • Yerba maté môžete naliať niekoľkokrát, kým nestratí svoju chuť. Zvyčajne je to po 3 až 5 nálevoch.
  • Ak je pre vás chuť príliš silná, môžete yerbu na začiatku zaliať chladnejšou vodou, čím sa jej intenzita zníži.
  • Do nápoja môžete pridať bylinky alebo kúsky ovocia pre rôzne chuťové variácie.

Yerba maté je nielen chutný, ale aj zdravý nápoj, ktorý si môžete ľahko pripraviť a vychutnať počas dňa na povzbudenie alebo relaxáciu.

95% yerba maté (listy, stonky, prach), 5 % extrakt z guarany