Jedinečný čaj, ktorý je výsledkom znovuzrodenia tradície a umenia starého viac ako 25 rokov. Tento čaj vyrábaný v malých množstvách v provincii Guizhou je ukážkou majstrovstva tradičnej výroby čaju pre súčasnú generáciu.
Lístky tohto čaju sú tmavozelené, malé a starostlivo zvinuté do tvaru krúžkov. Keď sa zalejú vodou, rozvinú sa a uvoľnia svoju esenciu, čím sa v šálke vytvorí svieža limetkovo žltá farba.
Tento čaj je skutočnou raritou a predstavuje vzácnu príležitosť znovuobjaviť dokonale ručne spracovaný čaj z "minulej éry". Je to výnimočná pochúťka pre všetkých milovníkov čaju, ktorí chcú spoznať bohatstvo a hĺbku tradičných výrobných postupov.
I) 1-2 čajové lyžičky na 200-250 ml vody s teplotou 70-80 °C, lúhujte 1-2 min (pri ďalších nálevoch mierne zvýšte teplotu, čaj vytvorí až 4 nálevy) II) na prípravu gong-fu použite 3-5 čajových lyžičiek čaju, teplota vody 85 °C, prvý nálev lúhujte 20 s, ďalší predĺžte na 5-10 s. Môžete použiť vriacu vodu a kratší čas lúhovania (po 5 až 15 s).
zelený čaj
Pavel Syrový Overená recenzia
Kladyo tomto čaji jsem nikdy neslyšel, je to sympatické překvapení, rozhodně budu opakovat objednávku
Zápory
Obľúbené zelené čaje Číny a Japonska
Zelený čaj je obľúbeným nápojom v Číne a Japonsku. Medzi populárne čínske druhy patrí Luan Guapian, Longjing a Xinyang Maojian. V Japonsku sú obľúbené čaje ako Sencha, Gyokuro a Matcha. Každý z týchto čajov má svoju jedinečnú chuť a vôňu.