Čaj Gunpowder je jedným z najznámejších druhov čínskeho zeleného čaju. Pre tento čaj je charakteristický špecifický tvar lístka a silná, ostrá chuť. Čaj pozostáva z malých guľovitých lístkov, ktoré pripomínajú guľky do guľometu. Táto podobnosť je dôvodom, prečo dostal svoj anglický názov "gunpowder".
Pôvod čaju Gunpowder siaha do 7. storočia, keď sa začal pestovať v čínskej provincii Zhejiang. Dodnes sa tento čaj pestuje v tejto oblasti a považuje sa za jeden z najlepších zelených čajov z Číny.
Čaj Gunpowder pozostáva z celých listov a neobsahuje žiadne pridané arómy ani esencie. To znamená, že chuť čaju je prirodzená a intenzívna.
Vďaka svojej výraznej chuti a aromatickému profilu je čaj Gunpowder vhodný pre milovníkov silných nápojov. Ak hľadáte kvalitný a aromatický čaj, určite vyskúšajte čaj Gunpowder.
5-8 g na 300-350 ml vody pri teplote 70-85 °C, infúzia 1-2 minúty. Je možné pripraviť viac nálevov.
Lukáš Falta
KladyStandardní čaj se standardní chutí
ZáporyAsi nic
![Ako pripravovať rôzne druhy čaju](https://cajovydychanek.s21.cdn-upgates.com/_cache/2/7/2720413479c8a81102a041282b33fce8-single-clump-tea-2431805-640.jpg)
Ako pripravovať rôzne druhy čaju
Bez ohľadu na to, aký spôsob lúhovania preferujete, skvelý čaj by mal mať vždy fantastickú chuť - sladkú, aromatickú a bez horkosti. Príprava čaju nie je raketová veda, ak začnete s kvalitnými lístkami od najlepších pestovateľov! V tejto pomôcke sa spoločne pozrieme na to, ako vyladiť svoje techniky a pripraviť tú najlepšiu šálku čaju.