Gyokuro Kabusé

hviezda 1 hviezda 2 hviezda 3 hviezda 4 hviezda 5 (1)Počet hviezdičiek je 5 z 5

Cena
od 3,75 EUR

Pôvod

Spresnite výber produktu
Varianta neexistuje
10 g (vzorek) 50 g 100 g 250 g 500 g

ks

Vynikajúca trieda gyokuro ("perlová rosa"), ktorá pochádza z tienistých plantáží (odtiaľ názov Kabusé alebo Kabusécha) v blízkosti mesta Fukuoka. Čaj gyokuro je najušľachtilejší z japonských zelených čajov. Najjemnejšie lístky tohto čaju dodávajú nálevu vynikajúcu chuť a smaragdovú farbu.

Zaujímavosti o čaji gyokuro

  • Tento druh čaju bol objavený v roku 1835 a odvtedy jeho popularita stále rastie. Len nedávno sa však stal natoľko známym, že bol zaradený do štúdií o rakovine a iných zdravotných ochoreniach.
  • V roku 1835 obchodník s čajom Kahei Yamamoto VI náhodou vytvoril nový druh čaju. Rodina, u ktorej býval, zakryla svoje čajové rastliny, aby ich ochránila pred mrazom. Vzal lístky, zroloval ich do malých guľôčok a zistil, že po vylúhovaní chutia vynikajúco. Tak sa zrodil čaj Gyokuro. Nový čaj predával pod názvom "Rosná guľôčka". Teraz je známy ako Gyokuro.
  • Gyokuro v preklade znamená "perlová/nefritová rosa", čo odkazuje na svetlozelený odtieň, ktorý získava po zaliatí. Je to príhodný názov pre tento čaj, ktorý vytvára nádherne sýtozelenú farbu.
  • Čajovník je približne 20 dní chránený pred slnkom špeciálne vyrobenými slamenými rohožami, ktoré umožňujú zvýšiť obsah kofeínu v listoch a posilniť aminokyseliny, čo vedie k sladšej a silnejšej chuti. Vďaka procesu pestovania majú lístky veľmi špecifickú arómu, ktorú si nemožno pomýliť.
  • Keďže listy sú počas procesu pestovania dlho zakryté, sú tmavé a produkujú tmavý čaj, ktorý má takmer machovo zelenú farbu. Bohatosť jeho farby sa odráža aj v jeho bohatej chuti, ktorá pozostáva z niekoľkých vrstiev chutí, ktoré sa nikdy neprekrývajú.
  • Sladkosť čaju Gyokuro je jedným z dôvodov, prečo ho ľudia tak milujú. Má bohatú, viacvrstvovú chuť, ktorá sa nepodobá žiadnemu inému druhu zeleného čaju.
  • Tento druh čaju patrí medzi najdrahšie zelené čaje, ktoré si môžete kúpiť. Dôvodom je dlhý proces pestovania a jemnosť lístkov. Jeho cena však stojí za to, a preto sa pomaly stáva čoraz populárnejším.
  • Tento čaj sa lúhuje pri nižšej teplote ako iné zelené čaje. Preto je dôležité mať predhriatu kanvicu, aby voda pri zalievaní zostala horúca. Dlhšie lúhovanie pri nízkej teplote umožňuje rozvinúť chuť.

Na 300 ml čaju použite 6 gramov (1 čajovú lyžičku), zalejte vodou s teplotou 60-75 °C. Nechajte lúhovať 1-2 minúty. Tento čaj je vhodný pre viacero nálevov.

zelený čaj

Alternatívne produkty5

Naposledy navštívené1

Veľký výber čajov

Od ortodoxných čerstvých čajov až po bylinky, ovocné zmesi a kvalitné čajové príslušenstvo. Výnimočne chutné čaje najvyššej kvality.

Sprievodca čajom

Začínate s čajom? Čajový sprievodca vám pomôže! Objavte všetky druhy čaju a nájdite si svoj obľúbený.

Čajové rarity

Spoznajte prémiové a jedinečné sypané čaje dovážané priamo z najexotickejších destinácií na celom svete.

Najobľúbenejšie čaje

Objavte najžiadanejšie sypané čaje v obchode a nechajte sa inšpirovať výberom, ktorý si získal srdcia zákazníkov.