Luxusný japonský zelený čaj z obľúbenej oblasti Šizuoka, konkrétne z terasovitých záhrad nad mestom Hamamatsu.
Yamacha ("horský čaj") pochádza z kultivaru Yabukita, ktorý je jedným z najobľúbenejších v celom Japonsku. Kultivar Yabukita veľmi dobre znáša vyššie nadmorské výšky a nižšie teploty. Lístky si zachovávajú výraznú arómu a chuť, čo je ideálna vlastnosť na prípravu čaju sencha.
Tmavozelené ploché lístky poskytujú živý, svieži nálev, ktorý si vás získa svojou výraznou trávovou arómou a nezameniteľnou osviežujúcou chuťou s jasne badateľnou jemnou zložkou umami (tzv. piata chuť).
Odmeňte sa a doprajte si luxus. Skvelým čajovým partnerom vám môžu byť aj čaje Shincha Wakana, Gyokuro Kabuse a Kirishima Gyokuro. Ak s japonskými čajmi ešte len začínate, vyskúšajte lacnejšie čaje sencha Učiyama alebo Fukuju.
Odporúčam prípravu v ohriatej kanvici (zaliatej vriacou vodou) s objemom do 500 ml. Použite 6-10 g čaju, zalejte vodou s teplotou 70-75 °C. Prvý nálev lúhujte 1 minútu, ďalšie nálevy po 30 sekundách s vyššou teplotou vody (+ 5 °C).