Tento Bao Zhong (Pouchong) sa bežne vyrába na Taiwane, ale pochádza z Huang Shan v čínskej provincii Anhui. Čaj Bao Zhong sa pôvodne vyrábal v pevninskej Číne, ale koncom 19. storočia bol dovezený na Taiwan. Bol vysadený v subtropickej džungli v blízkosti hlavného mesta Taipei.
Samotný názov "Bao Zhong" sa z čínštiny prekladá ako "zabalený druh" a pochádza zo starého zvyku baliť čajové lístky do papiera počas spracovania. Hoci sa to vďaka modernému spracovaniu čaju už nerobí, názov sa zachoval.
Pouchong tvorí vlastnú kategóriu medzi zeleným čajom a čajom oolong.
- Pôvod: Huang Shan, Anhui
- Nadmorská výška: 500-600 m
- Čas zberu: apríl (zber prebieha od marca do mája)
- List: tmavozelený, stredne veľký, polootvorený, skrútený
- Nálev: zelenkastý až zlatistý, číry, sýty
- Chuť: ľahká, plná, dlhotrvajúca
4-5 gramov na 300-400 ml vody pri teplote 90-95 °C. Lúhujte 1 minútu. Z čaju sa získa niekoľko bohatých nálevov.
polozelený čaj (slabo oxidovaný)