Špeciálny vzácny čaj, ktorý pochádza z ekologických plantáží Idulgashinna Tea Estate na Srí Lanke (vysokohorská oblasť Uva).
Zaujímavosťou tohto čaju je jeho vzhľad v podobe hrubých valčekov a spôsob výroby. Čaj sa vyrába ručne s dvojitým procesom sušenia. Po zvädnutí sa dlhé lístky ešte raz navlhčia a potom sa zvinú do malých zväzkov v charakteristickom "cigaretovom tvare" (často označovanom ako Blue Nettle), po ktorom sa oxidujú a opäť sušia. Vzhľadom na náročný výrobný proces sú k dispozícii len veľmi obmedzené množstvá.
Vzhľadom na výrobný proces sa stupeň oxidácie jednotlivých čajových lístkov líši. Čaj tak stojí medzi tmavšími bielymi čajmi, viac oxidovanými oolongmi a čiernymi čajmi.
Má ľahkosť, ktorá sa zvyčajne spája s bielymi čajmi, v kombinácii s veľmi jemnými marhuľovými tónmi, ktoré sa zvyčajne vyskytujú v oolongoch z indického subkontinentu, a sladovú (ale jemnú) príchuť typickú pre čierne čaje.
Jednu alebo dve špirály zalejte 150-250 ml vody s teplotou približne 90 °C. Nechajte lúhovať 3 minúty, môžete pripraviť aj iné nálevy.