Kvalitná indická káva robusta od skupiny Classic Synergy Group. Vďaka starostlivému pestovaniu (skupina používa výlučne organické hnojivá), špeciálnemu spracovaniu a praženiu je to výnimočná káva.
India sa môže pochváliť jednými z najlepších kávových zŕn robusty na svete a ocenená káva Harley Estate v Manjarabade v štáte Karnataka je toho dôkazom. Táto 300-hektárová usadlosť produkuje indickú kávu Robusta pestovanú plne v tieni od začiatku 60. rokov 19. storočia a rok čo rok získava vavríny.
Ako chutí Harley Estate Robusta?
Šálka tejto kávy je plná harmonickej chuti s nízkou kyslosťou a pomerne silným telom. Káva má vysoký obsah kofeínu a jemné stopy kardamónu a vanilky.
Káva Robusta India Harley Estate patrí medzi takzvané monzúnové kávy. Pri jej výrobe sa kávové zrná ukladajú v 10 - 15 cm vrstvách a potom sa na 3 - 4 mesiace vystavujú vlhkým monzúnovým vetrom a pravidelne sa obracajú. Vďaka tomu má káva nezameniteľnú chuť.
Zomeľte kávu na hrubosť, ktorá vyhovuje zvolenej príprave kávy. Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 čajové lyžičky (približne 7 g) mletej kávy. Kávu zalejte vodou s teplotou približne 95 °C.
zrnková káva robusta