Táto svieža, šťavnatá zmes sa môže rýchlo stať vaším obľúbeným ovocným čajom.
Typický červenkastý nálev má výraznú jahodovú arómu s nádychom kivi. V chuti sa mieša množstvo osviežujúcich prvkov - prevládajú jahody a sladké kúsky ananásu. Hoci zmes obsahuje aj ibištek, v chuti vôbec nedominuje.
5 gramov (1-2 čajové lyžičky) na 300-350 ml vriacej vody. Lúhujte 6-10 minút.
okvetné lístky ibišteka, plátky jahôd, kúsky ananásu (cukor, ananás, antioxidant: kyselina citrónová), kúsky jabĺk, hrozno, šípky, aróma (jahoda, kivi)
Ako pripraviť ibištekový čaj
Ibištekový čaj je jedným z najobľúbenejších kvetinových čajov na svete. Jeho sýto karmínová farba, osviežujúca chuť a radosť z jeho prípravy si získali mnoho priaznivcov. Hoci sa nazýva ibištekový kvetový čaj, v skutočnosti sa nevyrába z okvetných lístkov. Ak máte záujem dozvedieť sa viac o tomto lahodnom a zdravom nápoji, čítajte ďalej.