Indonézia je známa produkciou najmä čiernych a vybraných polozelených čajov zo Sumatry a Jávy. Vyrába sa tu však aj množstvo zaujímavých zelených čajov.
Jedným z nich je "Sunda Purwa", ktorý pochádza z plantáží v blízkosti Kiwidey, kde sa vďaka vhodnému podnebiu zber uskutočňuje počas celého roka.
Stredne veľké lístky, plná dlhotrvajúca chuť a vynikajúci pomer ceny a kvality robia z tohto čaju čaj, ktorý sa dá piť každý deň.
4-5 gramov (1 čajová lyžička) na 200-250 ml vody pri teplote 70-85 °C, lúhujte 2 minúty. Z čaju sa pripravia až 3 nálevy.
Lenka Pokorná Overená recenzia
Kladylevný čaj na každý den, nenáročný na přípravu, snese všechno
Zápory
Rozmazlenec Overená recenzia
KladyPři nízkých teplotách louhování poměrně pitelný zelený čaj průměrných kvalit.
Zápory
Ako pripravovať rôzne druhy čaju
Bez ohľadu na to, aký spôsob lúhovania preferujete, skvelý čaj by mal mať vždy fantastickú chuť - sladkú, aromatickú a bez horkosti. Príprava čaju nie je raketová veda, ak začnete s kvalitnými lístkami od najlepších pestovateľov! V tejto pomôcke sa spoločne pozrieme na to, ako vyladiť svoje techniky a pripraviť tú najlepšiu šálku čaju.