Java Superior Santosa OP je lahodný čierny čaj z čajovej plantáže Santosa v Indonézii. Čajová plantáž sa nachádza na úrodnej sopečnej pôde hory Merbabu, kde sú čajové rastliny vystavené ideálnemu množstvu slnka a dažďa pre optimálny rast a chuť.
Čajové lístky sa ručne zbierajú a starostlivo spracúvajú na čaj s jedinečnou a plnou chuťou.
Tento čaj má lahodnú chuť s tónmi čokolády, karamelu a nádychom medu. Je sladký a plný chuti a poskytuje povzbudzujúci a povznášajúci zážitok. Chuť je dokonale vyvážená a čaj sa môže piť samotný alebo s trochou mlieka a cukru.
Jávsky čaj
Hoci si väčšina ľudí spája výrobu čaju s Čínou, Indiou alebo Srí Lankou, kvalitný čaj sa už najmenej 200 rokov pestuje aj v Indonézii. Indonézia, bývalá holandská kolónia, sa v skutočnosti skladá z reťaze tisícov ostrovov, niektorých veľkých a iných malých. Väčšina čaju sa pestuje na dvoch najväčších ostrovoch, Jave a Sumatre. Tento konkrétny čaj pochádza zo slávnej usadlosti Santosa na ostrove Jáva. Čaj na Jáve začali pestovať zamestnanci holandskej Východoindickej spoločnosti, ktorí priviezli klonové kríky z Číny. V priebehu nasledujúcich niekoľkých stoviek rokov sa toto odvetvie rozrástlo a Jáva sa stala významným hráčom na európskych trhoch. To sa, žiaľ, zmenilo s príchodom druhej svetovej vojny.
Indonézia, ktorá sa nachádza v Juhočínskom mori a Tichom oceáne, zažila počas vojny veľa bojov, ktoré zanechali čajový priemysel krajiny v troskách. Väčšina čajových plantáží v krajine bola zničená - ich továrne boli zbúrané a čajové kríky sa vrátili do divokého stavu. Po vojne, keď Indonézania začali zbierať zvyšky zničenej krajiny, sa pestovatelia čaju pustili do obnovy svojho odvetvia. Približne v polovici 80. rokov 20. storočia sa indonézske čaje vrátili na medzinárodné trhy. V polovici 90. rokov sa v Indonézii pestoval čaj na 128 000 hektároch a so zvýšeným úsilím o zviditeľnenie čaju na medzinárodnej úrovni sa toto číslo stále zvyšuje.
V súčasnosti je panstvo Santosa na čele indonézskej produkcie. Zatiaľ čo mnohé indonézske čaje sa stále predávajú na účely miešania, čaje Santosa sú vo svete cenené ako jedinečné čaje - a tento je toho nádherným príkladom. Čaj sa vyrába len v auguste, keď na Jáve vrcholí vegetačné obdobie. Šálka je ľahká a sladová s jemnými kvetinovými tónmi typickými pre dobré indonézske čaje. Hoci si môžete vybrať, či si tento čaj vychutnáte na britský spôsob s mliekom a cukrom, vyskúšajte ho na jávsky spôsob - uvarený v dvojnásobnej sile s dvojnásobným množstvom cukru! Je to ako návšteva ostrovov v každej šálke!
Prečo by ste mali vyskúšať čaj Java Santosa OP Superior?
- Výnimočný pôvod : Pochádza z čajových plantáží na indonézskom ostrove Jáva, ktorý je známy svojimi čiernymi čajmi.
- Bohatá chuť : Ponúka jemne trpkú a plnú chuť s ľahkými kvetinovými tónmi.
- Kvalita spracovania : Lístky sa zbierajú ručne a starostlivo sa spracovávajú, čím sa zabezpečuje vysoký štandard čaju.
1 čajová lyžička na 250 ml vriacej vody. Lúhujte podľa chuti 3-5 minút. Môžete ochutiť medom.
čierny čaj