Zoznámte sa so sympatickým zeleným čajom z tienistých plantáží na juhu Japonska (oblasť Kagošima).
Ide o čaj typu "gyokuro" - niekoľko týždňov (2 - 3) pred zberom sa čajové kríky zatienia plachtami, čo vedie k produkcii žiaducich látok (najmä polyfenolov).
Ľahký nálev má veľmi osviežujúcu chuť s ovocnými tónmi a typickou morskou príchuťou. V chuti je veľmi výrazná "umami" (piata chuť).
Tokiwa je starý japonský výraz pre "nekonečnú stálosť".
Ideálna je príprava viacerých jedál v predhriatej kanvici. Dávkovanie približne 5 gramov (1 čajová lyžička) na 150-200 ml vody. Teplota vody pre prvé nálevy 60-65 °C. Čas lúhovania 1-2 minúty. Odporúčam používať filtrovanú alebo mäkkú vodu.