Čaj Kabusecha je japonský zelený čaj, ktorý sa vyznačuje špecifickou metódou pestovania a spracovania. Názov "Kabusecha" pochádza z japonského slova "kabuseru", čo znamená "zatieniť" alebo "zakryť".
Chuť Kabusecha je svieža, sladká a jemne trávová. Má tiež výraznejšiu zelenú farbu a ľahko matný vzhľad v porovnaní s bežným zeleným čajom. Kabusecha sa často považuje za vyvážený a príjemný čaj, ktorý spája prvky zeleného čaju s mierne sladšími tónmi.
Kabusecha je obľúbený v Japonsku a medzi milovníkmi zeleného čaju po celom svete. Je vhodný pre tých, ktorí hľadajú jemnú a osviežujúcu chuť zeleného čaju s ľahkým sladkým nádychom. viac
KAGOSHIMA Kirishima KABUSE (Yabukita) je vysokokvalitný zelený čaj pochádzajúci z oblasti Kirishima v prefektúre Kagoshima v Japonsku. Tento čaj sa pestuje z odrody čajovníka Yabukita, ktorá je známa pre svoju jemnosť a bohatú chuť.
KABUSE znamená, že tento čaj je zatienený počas rastu. To znamená, že čajovníky sú chránené pred priamym slnečným svetlom pomocou textilných sieťok alebo bambusových plátov. Táto technika zatienenia prispieva k vytvoreniu jedinečnej a jemnej chuti čaju. Kabusecha je tiež známa svojou sviežou zelenou farbou a osviežujúcou vôňou.
Pestovanie čajových lístkov prebieha s veľkou starostlivosťou. Rastliny sú starostlivo sledované a udržiavané v optimálnom stave, aby poskytovali lístky najvyššej kvality. Pri zbere čajových lístkov je dôležité zachovať ich čerstvosť a integritu. Po zbere sú lístky starostlivo spracované a vážené, aby bola zaručená presne stanovená kvalita každej dávky čaju.
Kabuse (Yabukita) ponúka bohatú a sviežu chuť s jemným, sladkým podtónom. Jeho aroma je príjemne kvetinové s ľahkými náznakmi trávy. Je to ideálny čaj pre tých, ktorí ocenia vyváženú kombináciu chuti a vône.
Je vhodný pre milovníkov zeleného čaju, ktorí si želajú vyskúšať autentický japonský čaj s výnimočnou kvalitou.
1-2 lžičky (5-6 gramů) na 250-300 ml vody o teplotě 60-75 °C, louhujte 1 minutu. Další nálevy zvyšujte mírně teplotu a čas louhování zkraťte na 30 sekund.
zelený čaj