Je to japonská špecialita zložená zo stoniek a listov veľmi kvalitných čajov Gyokuro a Sencha. Tento čaj je veľmi osviežujúci, aj keď neobsahuje toľko kofeínu. Vďaka tomu sa dá ľahko popíjať počas celého dňa.
Pôvod a vlastnosti čaju
Zelený čaj Kukicha pochádza z japonskej oblasti Kagošima (ostrov Kjúšu). Podnebie je tu mierne, subtropické. Čínske čajové kríky rastú v tieni trstinových sietí a zachovávajú si veľmi sviežu zelenú farbu.
Zber sa uskutočňuje koncom leta až na jeseň. Stonky a stonky sa paria rovnakým spôsobom ako čajové lístky. Tým sa zastaví fermentácia a Kukicha získa svoju charakteristickú arómu a nezameniteľnú chuť. Potom nasleduje sušenie a triedenie.
Listy sú lesklé, stredne zelenej farby s vysokým podielom žltozelených stopiek. Tajomná vôňa má sladké trávové tóny a vôňu ovocia (mango). Farba nálevu tohto čaju je číra až jasne žltozelená. Má sladkú a sviežu chuť.
Keďže čaj Kukicha obsahuje veľmi málo kofeínu, môžu ho v obmedzenom množstve piť aj deti. Je vhodný aj pre tehotné a dojčiace ženy. Tento čaj je veľmi obľúbeným nápojom medzi vegánmi a makrobiotikmi.
Ďalšie názvy: čaj z vetvičiek, čaj zo stoniek, bocha, kukicha
Zelený čaj Kukicha
- Kukicha je japonská špecialita zložená zo stoniek a listov čajov Gyokuro a Sencha.
- Kukicha je veľmi osviežujúci, hoci neobsahuje veľa kofeínu.
- Čajové kríky rastú v tieni trstinových sietí v japonskej oblasti Kagošima.
- Zber sa uskutočňuje koncom leta až na jeseň.
- Lístky a stopky sa sparia a potom sa sušia a triedia.
- Kukicha má výraznú vôňu a nezameniteľnú chuť s trávovými a ovocnými tónmi.
- Čaj má jasnú až žiarivo žltozelenú farbu a sladkú a sviežu chuť.
- Vďaka nízkemu obsahu kofeínu je Kukicha vhodná pre deti, tehotné a dojčiace ženy.
- Kukicha je obľúbeným nápojom vegánov a makrobiotikov.
Prečo by ste mali vyskúšať čaj Kukiča?
- Jedinečné ingrediencie:Tento čaj sa vyrába zo stoniek a listov vysokokvalitných čajov Gyokuro a Sencha, ktoré mu dodávajú jedinečný chuťový profil.
- Nízky obsah kofeínu: Vďaka nízkemu obsahu kofeínu je vhodný na celodenné pitie vrátane tehotných žien a detí.
- Svieža a sladká chuť: Ponúka sviežu, sladkú chuť s jemnými trávovými a ovocnými tónmi.
- Ekologicky pestovaný: Pochádza z ekologicky pestovaných čajovníkov v japonskej oblasti Kagošima.
3-6 gramov (1-2 čajové lyžičky) na 250-350 ml vody pri teplote 70-80 °C, lúhujte 30 sekúnd a ďalšie infúzie po 1 minúte. Nebojte sa experimentovať s teplotou vody a dĺžkou lúhovania.
stonky a listy zeleného čaju