Powered by Smartsupp

Kagoshima Soo Sencha (Yabukita)

hviezda 1 hviezda 2 hviezda 3 hviezda 4 hviezda 5(1)Počet hviezdičiek je 5 z 5
Cena
od 2,45 EUR

Pôvodná cena
2,67 EUR

Ušetríte
8% (0,22 EUR)

Pôvod

Spresnite výber produktu
Varianta neexistuje
10 g (vzorek)50 g100 g250 g500 g

ks

Spoznajte čaro tradičného japonského zeleného čaju sencha priamo z malebnej oblasti Soo v prefektúre Kagošima, ktorá je centrom čajového umenia svetovej úrovne. Táto exkluzívna trieda vyniká kvalitnými, starostlivo zrolovanými lístkami a láka vás sladkou ovocnou vôňou, ktorá vás prenesie do srdca Japonska. Svetlozelený nálev tohto čaju je symfóniou plnej a jemnej chuti, ktorú sprevádza jemný náznak olejnatosti a trávy a končí jemne trpkou dochuťou. viac

Tento exkluzívny druh tradičného japonského zeleného čaju sencha pochádza priamo z idylickej oblasti Soo v prefektúre Kagošima, ktorá je známym centrom pestovania prvotriedneho čaju. Jeho vysokokvalitné celé lístky s vyšším podielom polámaných častí sú starostlivo zrolované do jednotného tvaru vrátane stoniek.

Táto sencha sa môže pochváliť intenzívnou ovocno-sladkou arómou, ktorá vás okamžite pohltí a prenesie do srdca Japonska. Svetlozelený nálev tohto čaju je synonymom lahodnej, plnej a jemnej chuti s miernym nádychom olejnatosti a trávnatých tónov. Konečný dojem dotvára jemne trpká dochuť, ktorá povznesie vaše chuťové poháriky a zanechá nezabudnuteľný zážitok.

Soo

Oblasť Soo v prefektúre Kagošima v južnom Japonsku je známa svojou krásnou prírodou a dôležitou úlohou pri výrobe čaju. Prefektúra Kagošima je po prefektúre Šizuoka druhá najväčšia v produkcii čaju v Japonsku. Čaje z Kagošimy vrátane oblasti Soo sú cenené pre svoju vynikajúcu kvalitu a rozmanitosť, ktorá je výsledkom ideálnych klimatických a pôdnych podmienok v tejto oblasti.

Soo sa môže pochváliť bujnými čajovými plantážami, ktoré sa rozprestierajú na úpätí miestnych hôr a využívajú priaznivé podnebie, bohaté zrážky a úrodnú sopečnú pôdu, ktoré sú pre túto regionálnu oblasť typické. Sopečná činnosť v oblasti vrátane blízkosti sopky Sakuradžima, jednej z najaktívnejších sopiek v Japonsku, prispieva k bohatosti pôdy na minerály, čo má priamy vplyv na charakter a kvalitu miestneho čaju.

Čaje vyrábané v oblasti Soo zahŕňajú rôzne druhy zeleného čaju vrátane čaju Sencha, ktorý je najobľúbenejším druhom zeleného čaju v Japonsku. Sencha z Kagošimy, a teda z oblasti Soo, je známy svojou sviežou chuťou, bohatou arómou a jemnou dochuťou.

Oblasť Soo a celá prefektúra Kagošima sú tiež známe svojou bohatou históriou a kultúrou vrátane tradičných japonských festivalov, kultúrnych pamiatok a prírodných krás, ako sú horúce pramene, ktoré sú ďalším lákadlom pre návštevníkov tejto oblasti.

Kultivar Yabuktia

Yabukita je najrozšírenejšia a najobľúbenejšia odroda zeleného čaju v Japonsku, ktorá tvorí základ mnohých vysoko cenených japonských zelených čajov vrátane Sencha, Gyokura a ďalších. Začiatkom 20. storočia ju objavil Hikosaburo Sugiyama v prefektúre Shizuoka a neskôr bola v roku 1956 oficiálne zaregistrovaná ako kultivar. 

Yabukita sa vyznačuje odolnosťou voči chorobám a relatívne jednoduchým pestovaním, čo spolu s jej vynikajúcimi chuťovými vlastnosťami prispelo k jej širokému rozšíreniu. Táto odroda je cenená pre svoju vyváženú chuť, ktorá kombinuje jemnú horkosť s výraznou sladkosťou a sviežimi rastlinnými tónmi, často pripomínajúcimi mladé listy alebo trávu.

Listy yabukity majú sýtozelenú farbu, ktorá odráža vysoký obsah chlorofylu, najmä ak sa pestujú v tieni (čo sa bežne používa pri výrobe gyokura). Táto odroda tiež poskytuje vysoký výnos a kvalitu listov, čo je dôležité pre komerčnú výrobu čaju.

Vďaka svojej odolnosti a prispôsobivosti rôznym podmienkam pestovania sa yabukita pestuje v mnohých oblastiach pestovania čaju v celom Japonsku, hoci jej domovom je prefektúra Shizuoka, ktorá je srdcom japonského čajového priemyslu.

Hoci v posledných rokoch bolo vyšľachtených mnoho nových odrôd s rôznymi špecifickými vlastnosťami, yabukita si vďaka svojej univerzálnosti, spoľahlivosti a výnimočnej chuti udržiava dominantné postavenie v japonskej čajovej kultúre.

1) 2 čajové lyžičky na 150-180 ml vody pri teplote 60-70 °C, lúhujte 30-60 sekúnd. 2) 1-2 gramy na 150-180 ml vody pri 80 °C, lúhujte 1 minútu, ďalšie lúhovanie po 30 sekundách.

zelený čaj (kultivar Yabukita)

Alternatívne produkty5