Powered by Smartsupp

Keemun Mao Feng

hviezda 1 hviezda 2 hviezda 3 hviezda 4 hviezda 5(3)Počet hviezdičiek je 4 z 5

Cena
od 2,14 EUR

Pôvod

Spresnite výber produktu
Varianta neexistuje
10 g (vzorek)50 g100 g250 g500 g

ks

Vysokokvalitný, trochu netypický druh obľúbeného čierneho čaju Keemun Mao Feng. Môže sa pochváliť lesklým listom najvyššej kvality s menším podielom zlatých tipsov.

Čaj má nezameniteľnú chuť a vôňu. Nálev má sladkú kvetinovú arómu s výrazným čokoládovo-medovým podtónom.

Čierny čaj pre skutočných milovníkov čaju.

Qimen Maofeng (čierny čaj Keemun)

Čierny čaj Qimen Gongfu, známy aj ako Qimen Hong Maofeng

Kvalitný čierny čaj Qimen (Keemun), známy aj ako Qimen Hong Maofeng. Celé listy a pevne zrolované pre zdravú a lahodnú chuť originálneho čierneho čaju. Vďaka tomu sa meno Keemun preslávilo v začiatkoch výroby čierneho čaju - pred zavedením strojov na výrobu masovo predávaných odrôd.

Jedným zo starých názvov, pod ktorým svet pozná čínsky čierny čaj, je Keemun. Nebol to prvý čierny čaj, ktorý sa začal vyrábať alebo vyvážať, ale na Západe si určite získal povesť jedného z najlepších čínskych čajov. Dnes sa však tento názov na trhu bežne používa na označenie určitej frakčnej triedy z čínskej provincie Anhui. Skutočnosť je taká, že rozsah kvality vyrábaných v tejto oblasti siaha od výrobkov z čajových vrecúšok až po tie, ktoré môžu konkurovať niektorým z najlepších čiernych odrôd z ktorejkoľvek oblasti sveta. V tomto prehľade sa pozrieme na niekoľko z nich.

Slovo Keemun je stará transliterácia amoyského dialektu pre názov malého mesta, ktorým je Qimen. V minulosti sa tu zhromažďovali čierne čaje vyrobené v tejto oblasti na vývoz a obchod. Mesto sa nachádza na juhu oblasti Huangshan, ktorá je zaujímavá tým, že z nej pochádza ďalší exportný čaj, zelený čaj Song Luo.

Tradičný, ktorý poľnohospodári zvyčajne nazývajú Qimen Maofeng (alebo Qimen Hong Maofeng) alebo iné dnes módne názvy s rôznymi tvarovými úpravami, sa vyrába z rovnakých odrôd ako čaj Huangshan Maofeng. Pestovatelia tak môžu flexibilne označovať svoje čerstvé lístky a vyrábať ten, po ktorom je väčší dopyt. V regióne sa pre obe kategórie čaju používa malý počet odrôd, takže vo výsledných chuťových vlastnostiach konečného výrobku existujú rozdiely, v ktorých zohrávajú kľúčovú úlohu výrobné premenné.

Čajový nálev

Vo všeobecnosti platí, že na dosiahnutie optimálnej štruktúry a jemnej chuti čaju Qimen Maofeng je lepšie použiť o niečo nižší pomer čajových lístkov k vode a o niečo dlhší čas lúhovania, ako sa odporúča.

Je to veľmi príjemný čaj, keď sa pripravuje vo väčšej kanvici a znesie aj malú neopatrnosť, napríklad príliš nízku teplotu alebo o niečo dlhší čas lúhovania. Nie je to typický čaj gongfu, ale napriek tomu ho môžete vyskúšať a nebudete sklamaní.

Vôňa a chuť

Vo vôni prevládajú kvetinové tóny, ktoré by mohli dozrieť do hlbšej, medovej drevitej vône. Nezameniteľná sladkosť je dobre zakorenená aj s ostatnými vôňami.

Pri správnej infúzii je chuť pomerne sladká, živá a textúra hodvábna.

2 gramy na 100 ml vody pri 90-95 °C, lúhujte 2-4 minúty. Prípadne 5 gramov na 100 ml pri viacnásobnom zalievaní (20, 20, 30, 30, 60 sekúnd).

čierný čaj

Alternatívne produkty3