Táto stredne silná zrnková káva pochádza z kenskej vysočiny, konkrétne z oblasti Kiundi. V nadmorskej výške 1 500 až 2 100 metrov sa tu nachádzajú kávové plantáže, ktoré sa zbierajú ručne až sedemkrát ročne.
Milovníci kávy majú v obľube najmä aromatické špičkové kenské kávy, ktoré sa vyznačujú jemnou kyslosťou, nezvyčajnou bobuľovou ovocnosťou a plným telom. Prvé stromy boli do Kene privezené z Etiópie v 19. storočí. Dnes sa káva pestuje na 1 300 veľkých plantážach a 600 000 malých pestovateľov v družstvách.
Zomeľte kávu na hrubosť, ktorá vyhovuje zvolenej príprave kávy. Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 čajové lyžičky (približne 7 g) mletej kávy. Kávu zalejte vodou s teplotou približne 95 °C.