Jeden z najpôsobivejších kórejských čajov, ktorý pochádza z plantáží na vulkanickom ostrove Čedžu.
Kórejské čaje znesú porovnanie s kvalitnými čajmi z Japonska (chuťovo sú blízke zeleným čajom z prvej úrody typu Shincha a Tamaryokucha. Priaznivé klimatické a pôdne podmienky na sopečnom ostrove zabezpečujú vynikajúce vlastnosti čaju.
Čaje v Južnej Kórei sa klasifikujú podľa 4 základných zberov - Woojeon (Ujon), Saejak (Sejak), Joongjak (Chungjak) a Daejak (Dejak). Joongjak pochádza z neskorších jarných zberov, konkrétne okolo 20. a 21. mája.
Ostrov Jeju je v súčasnosti jednou z lokalít svetového prírodného dedičstva UNESCO. Čajom, ktoré sa tu pestujú, sa každoročne udeľujú špeciálne ceny. Čaj Joongjak sa praží podľa starej kórejskej tradície.
6 gramov (1-2 čajové lyžičky) na 300-350 ml vody pri 70-75 °C, lúhujte 2 minúty.
Odasaku Overená recenzia
KladyUrčitě bych ocenila cenu a kvalitu produktu
ZáporyVytkl bych pro mě osobně nezajímavou chuť. Chápu že se nejedná o čaj co by měl působit nějak raritně nebo svátečně ale osobně si myslím že se vyplatí ...viac