Korea Sejak

hviezda 1 hviezda 2 hviezda 3 hviezda 4 hviezda 5 (6)Počet hviezdičiek je 5 z 5

Cena
od 2,33 EUR

Pôvod

Spresnite výber produktu
Varianta neexistuje
10 g (vzorek) 50 g 100 g 250 g 500 g

ks

Vysokokvalitný zelený čaj z Južnej Kórey zo skorého jarného zberu (od 20. apríla do 5. - 6. mája, po prvom zbere nazývanom "Ujeon").

Z čerstvých, pomerne tmavých lístkov sa získava svetlozelenkavý nálev s typickou sladkastou trávovou vôňou a chuťou. Zaujímavá je aj dlhá dochuť so sladkými tónmi orechov a kokosového mlieka.

V Južnej Kórei sú tri hlavné oblasti pestovania čaju - Boseong, Hadong a ostrov Jeju. Zatiaľ čo čajové záhrady na ostrove Jeju produkujú prevažne priemyselné, mechanizované zelené čaje, malé čajové záhrady v okolí Hadongu naďalej produkujú tradičné, ručne vyrábané zelené a čierne čaje najvyššej kvality z divokých čajových kríkov, ktoré v tejto oblasti prirodzene rastú.

Kórejský zelený čaj sa klasifikuje podľa dátumu zberu a zrelosti pukov a listov: Woojeon/Ujeon (prvý zber), Sejak (druhý zber), Joongjak/Jungjak (tretí zber) a Daejak (štvrtý zber). Každá trieda má svoju jedinečnú chuť a zelený čaj Sejak, tradične vyrábaný z jedného jemného končeka a dvoch čerstvo otvorených lístkov z konca apríla, je známy svojou jemnou, tlmenou orechovou sladkosťou.

Odporúčam prípravu viacerých dávok z 6-8 gramov čaju, ktoré sa zalejú 150-200 ml vody s teplotou 70-80 °C (alebo nižšou či vyššou). 30 sekúnd lúhujte. Ďalšie nálevy po jednej minúte.

zelený čaj

Alternatívne produkty3

Naposledy navštívené1

Veľký výber čajov

Od ortodoxných čerstvých čajov až po bylinky, ovocné zmesi a kvalitné čajové príslušenstvo. Výnimočne chutné čaje najvyššej kvality.

Sprievodca čajom

Začínate s čajom? Čajový sprievodca vám pomôže! Objavte všetky druhy čaju a nájdite si svoj obľúbený.

Čajové rarity

Spoznajte prémiové a jedinečné sypané čaje dovážané priamo z najexotickejších destinácií na celom svete.

Najobľúbenejšie čaje

Objavte najžiadanejšie sypané čaje v obchode a nechajte sa inšpirovať výberom, ktorý si získal srdcia zákazníkov.