Vysokokvalitný zelený čaj z Južnej Kórey zo skorého jarného zberu (od 20. apríla do 5. - 6. mája, po prvom zbere nazývanom "Ujeon").
Z čerstvých, pomerne tmavých lístkov sa získava svetlozelenkavý nálev s typickou sladkastou trávovou vôňou a chuťou. Zaujímavá je aj dlhá dochuť so sladkými tónmi orechov a kokosového mlieka.
V Južnej Kórei sú tri hlavné oblasti pestovania čaju - Boseong, Hadong a ostrov Jeju. Zatiaľ čo čajové záhrady na ostrove Jeju produkujú prevažne priemyselné, mechanizované zelené čaje, malé čajové záhrady v okolí Hadongu naďalej produkujú tradičné, ručne vyrábané zelené a čierne čaje najvyššej kvality z divokých čajových kríkov, ktoré v tejto oblasti prirodzene rastú.
Kórejský zelený čaj sa klasifikuje podľa dátumu zberu a zrelosti pukov a listov: Woojeon/Ujeon (prvý zber), Sejak (druhý zber), Joongjak/Jungjak (tretí zber) a Daejak (štvrtý zber). Každá trieda má svoju jedinečnú chuť a zelený čaj Sejak, tradične vyrábaný z jedného jemného končeka a dvoch čerstvo otvorených lístkov z konca apríla, je známy svojou jemnou, tlmenou orechovou sladkosťou.
Odporúčam prípravu viacerých dávok z 6-8 gramov čaju, ktoré sa zalejú 150-200 ml vody s teplotou 70-80 °C (alebo nižšou či vyššou). 30 sekúnd lúhujte. Ďalšie nálevy po jednej minúte.