Vysokokvalitný zelený čaj z Južnej Kórey zo skorého jarného zberu (od 20. apríla do 5. - 6. mája, po prvom zbere nazývanom "Ujeon").
Z čerstvých, pomerne tmavých lístkov sa získava svetlozelenkavý nálev s typickou sladkastou trávovou vôňou a chuťou. Zaujímavá je aj dlhá dochuť so sladkými tónmi orechov a kokosového mlieka.
V Južnej Kórei sú tri hlavné oblasti pestovania čaju - Boseong, Hadong a ostrov Jeju. Zatiaľ čo čajové záhrady na ostrove Jeju produkujú prevažne priemyselné, mechanizované zelené čaje, malé čajové záhrady v okolí Hadongu naďalej produkujú tradičné, ručne vyrábané zelené a čierne čaje najvyššej kvality z divokých čajových kríkov, ktoré v tejto oblasti prirodzene rastú.
Kórejský zelený čaj sa klasifikuje podľa dátumu zberu a zrelosti pukov a listov: Woojeon/Ujeon (prvý zber), Sejak (druhý zber), Joongjak/Jungjak (tretí zber) a Daejak (štvrtý zber). Každá trieda má svoju jedinečnú chuť a zelený čaj Sejak, tradične vyrábaný z jedného jemného končeka a dvoch čerstvo otvorených lístkov z konca apríla, je známy svojou jemnou, tlmenou orechovou sladkosťou.
Odporúčam prípravu viacerých dávok z 6-8 gramov čaju, ktoré sa zalejú 150-200 ml vody s teplotou 70-80 °C (alebo nižšou či vyššou). 30 sekúnd lúhujte. Ďalšie nálevy po jednej minúte.
Michal Pokorný Overená recenzia
Kladyvýborný čaj,podobný japonským čajům,ale s vlastním charakterem,příznivá cena za tak dobrý čaj.
Zápory
Odasaku Overená recenzia
KladyUž jsem ochutnal spoustu zelených čajů, ale tento čaj mě skutečně okouzlil. Má krásný světlounce nazelenalý nálev, příjemnou vůni ,trošku jako čerstvě ...viac
Zápory