Káva sa v Kostarike pestuje už viac ako 250 rokov, keď boli do krajiny privezené prvé kávovníky z Kuby. Kostarika bola prvou juhoamerickou krajinou, ktorá úspešne zaviedla najmodernejšie postupy výroby kávy, ktorá sa stala jednou z jej hlavných vývozných komodít.
Costa Rica Tarrazú je káva Arabica od malých pestovateľov z oblasti medzi San Marcos de Tarrazú a Santa Maria de Dota. Káva sa zbiera výlučne ručne, čím sa zabezpečuje, že na výrobu sa používajú len zrelé červené kávové bobule.
Rodina Castro Jimenez, ktorá má dlhoročné kontakty s malými pestovateľmi v regióne, spracováva zrná vo vlastnom vysokokvalitnom výrobnom zariadení. Káva, ktorá sa tradične fermentuje, umýva a suší, potom prechádza ďalšími štyrmi procesmi, ktoré výrazne ovplyvňujú kvalitu: triedi sa podľa veľkosti, farby, hustoty a hmotnosti.
Chuť kávy Costa Rica Tarrazú
Káva Tarrazú sa vyznačuje veľmi vyváženou chuťou, kyslosťou a harmonickým telom. Jemná chuť obsahuje stopy čokolády, karamelu a orechov.