Powered by Smartsupp

Kostarika Tarrazú (arabica)

hviezda 1 hviezda 2 hviezda 3 hviezda 4 hviezda 5(2)Počet hviezdičiek je 5 z 5

Cena
od 2,63 EUR

Pôvod

Spresnite výber produktu
Varianta neexistuje
50 g100 g250 g500 g

ks

Káva sa v Kostarike pestuje už viac ako 250 rokov, keď boli do krajiny privezené prvé kávovníky z Kuby. Kostarika bola prvou juhoamerickou krajinou, ktorá úspešne zaviedla najmodernejšie postupy výroby kávy, ktorá sa stala jednou z jej hlavných vývozných komodít.

Costa Rica Tarrazú je káva Arabica od malých pestovateľov z oblasti medzi San Marcos de Tarrazú a Santa Maria de Dota. Káva sa zbiera výlučne ručne, čím sa zabezpečuje, že na výrobu sa používajú len zrelé červené kávové bobule.

Rodina Castro Jimenez, ktorá má dlhoročné kontakty s malými pestovateľmi v regióne, spracováva zrná vo vlastnom vysokokvalitnom výrobnom zariadení. Káva, ktorá sa tradične fermentuje, umýva a suší, potom prechádza ďalšími štyrmi procesmi, ktoré výrazne ovplyvňujú kvalitu: triedi sa podľa veľkosti, farby, hustoty a hmotnosti.

Chuť kávy Costa Rica Tarrazú

Káva Tarrazú sa vyznačuje veľmi vyváženou chuťou, kyslosťou a harmonickým telom. Jemná chuť obsahuje stopy čokolády, karamelu a orechov.

Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy. Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7 g) mleté kávy. Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95 °C.
zrnková káva arabica