Powered by Smartsupp

Kumamoto Sencha Satsuma (Saemidori)

hviezda 1 hviezda 2 hviezda 3 hviezda 4 hviezda 5(3)Počet hviezdičiek je 5 z 5
Cena
od 1,74 EUR

Pôvod

Spresnite výber produktu
Varianta neexistuje
10 g (vzorek)50 g100 g250 g500 g

ks

Veľmi dobrá sencha Satsuma za dobrú cenu. viac

Kumamoto Satsuma sencha je zelený čaj z Japonska, ktorý je výnimočným zážitkom pre milovníkov tradičného japonského čaju. Tento čaj ponúka výnimočnú kvalitu a chuťový profil, ktorý si získa srdcia aj tých najnáročnejších konzumentov čaju. A to aj napriek tomu, že na prvý pohľad pripomína skôr obyčajnú kvalitu čaju bancha.

Lístky tohto čaju sú starostlivo vyberané a spracované, čo zaručuje jeho vynikajúcu kvalitu. Lístky vrátane stoniek sú starostlivo spracované a zvinuté do plochých ihličiek, ktoré sú voľne zvinuté. Tento spôsob spracovania dodáva čaju charakteristickú svetlozelenú farbu a ľahkú sladkú arómu. Každá šálka tohto čaju je ako cesta do čajových záhrad Japonska.

Po namočení čaju môžete očakávať plný nálev s mierne tmavšou žltozelenou farbou. Chuť je svieža, bylinná a trávnatá s jemnou sladkosťou, ktorá zanechá vaše chuťové bunky vzrušené na ďalší dúšok. Chuť nie je príliš trpká, takže je ideálnym spoločníkom na celý deň. Sencha Satsuma je veľmi tolerantná k preliatiu.

Čajová odroda Saemidori

Saemidori, čo znamená "jasne zelený", je odroda, ktorá poskytuje svetlozelený až mierne tmavý zelenožltý nálev. Zdá sa, že medzi japonskými pestovateľmi čaju získava na popularite, hoci má pred sebou ešte dlhú cestu.

Je vhodná pre teplé podnebie a pestuje sa najmä v oblasti Kjúšu na juhu Japonska, najmä v prefektúre Kagošima.

Ako skorá odroda sa Saemidori môže zbierať o 4 až 7 dní skôr ako Yabukita.

História odrody Saemidori

Odroda Asatsuyu je vysoko kvalitná, ale výnosy sú nízke a je tiež veľmi citlivá na mráz. V roku 1969 bola skrížená s Yabukitou, aby sa zlepšila. Odroda Saemidori bola nakoniec zaregistrovaná v roku 1990 ako čajová odroda číslo 40 na výrobu čaju sencha. V súčasnosti sa však používa aj na výrobu fukamushichy a gyokura.

Vlastnosti odrody Saemidori

Farba, aróma a chuť čajového nálevu Saemidori sú veľmi dobré, dokonca aj z neskorších zberov. Má vyšší obsah aminokyselín ako Yabukita, hoci nemá "prírodné gyokuro" charakteristické pre odrodu Asatsuyu.

Táto odroda má podobnú úrodu ako Yabukita, ale hoci je relatívne odolná voči niektorým chorobám, na iné je veľmi náchylná. Saemidori je náchylná na mrazy a po ich výskyte sa ťažko zotavuje.

Čo sa týka čaju, Saemidori sa môže porovnávať s Yabukitou aj Asatsuyou. Je to úspešný hybrid, ktorý stojí za vyskúšanie pre milovníkov japonského čaju.

zelený čaj sencha (kultivar Saemidori)

zelený čaj sencha (kultivar Saemidori)

Alternatívne produkty4