Makizono Umami Chumushicha - Velikost balení: 10 g (vzorek)

hviezda 1 hviezda 2 hviezda 3 hviezda 4 hviezda 5 (1)Počet hviezdičiek je 5 z 5

Cena
4,18 EUR

Pôvod

Spresnite výber produktu
Varianta neexistuje
10 g (vzorek) 50 g 100 g 250 g

Skladem
ks

Chumushicha je výnimočný japonský zelený čaj, ktorého názov "Chu" odkazuje na strednú dĺžku procesu naparovania, ktorý je starostlivo zvolený pre dosiahnutie ideálnej rovnováhy chutí. Tento špecifický spôsob spracovania prináša harmóniu základných tónov kultivaru Okumidori, pestovaného v tieni, a zvýrazňuje jeho jedinečné chuťové nuansy.

Pestovanie v oblasti Kagoshima, Kirishima a Makizono v nadmorskej výške 350 metrov nad morom poskytuje ideálne podmienky pre rast čajových lístkov, ktoré sú zberané v apríli, keď majú najvyššiu kvalitu. Lístky sú šťavnato zelené, ploché a tenké, čo prispieva k ich jedinečnej chuti a vzhľadu.

Pri správnej príprave, keď sa čajové lístky lúhujú po dobu jednej minúty pri teplote vody 60 °C, tento čaj odhaľuje svoju sviežu žltú farbu nálevu s jemnými nazelenalými odtieňmi. Chuťový profil je charakterizovaný delikátnym umami, jemnou sladkosťou a ľahkou trpkosťou, čo robí Chumushicha ideálnym čajom pre milovníkov jemných a harmonických japonských zelených čajov.

Chuť umami, ktorá je jedným z kľúčových atribútov kvalitného japonského čaju, dodáva nálevu komplexný a uspokojujúci charakter. Umami je piatou základnou chuťou, vedľa sladkej, slanej, kyslej a horkej, a je často opisovaná ako lahodná alebo mäsitá. V čajoch sa umami prejavuje ako hlboká, bohatá a plná chuť, ktorá zostáva na podnebí a zvyšuje celkový pôžitok z čaju.

Tento čaj nie je len nápojom, ale zážitkom, ktorý prináša pokoj a pohodu do každodenného života. Doprajte si šálku Chumushicha a objavte harmóniu chutí a tradícií v každom dúšku.

Charakteristika

  • Chuť: Delikátne umami, jemná sladkosť, ľahká trpkosť
  • Doba lúhovania: 1 minúta
  • Množstvo na 1 liter: 14 g
  • Teplota vody: 60 °C
  • Nadmorská výška: 350 metrov nad morom
  • Pestovateľská oblasť: Kagoshima, Kirishima, Makizono
  • Obdobie zberu: Apríl
  • Kultivar: Okumidori
  • Vzhľad lístkov: Šťavnato zelené, ploché a tenké
  • Farba nálevu: Svieža žltá s jemnými nazelenalými odtieňmi

Do kanvičky (cca 300 ml) dajte cca 7 gramov čaju (1-2 lyžičky). Použite vodu o teplote 70-80 °C, lúhujte 1 minútu. Takto je možné pripraviť 3-5 nálevov. Môžete skúsiť nižšiu teplotu aj kratší čas lúhovania.

zelený čaj

Alternatívne produkty5

Naposledy navštívené1

Veľký výber čajov

Od ortodoxných čerstvých čajov až po bylinky, ovocné zmesi a kvalitné čajové príslušenstvo. Výnimočne chutné čaje najvyššej kvality.

Sprievodca čajom

Začínate s čajom? Čajový sprievodca vám pomôže! Objavte všetky druhy čaju a nájdite si svoj obľúbený.

Čajové rarity

Spoznajte prémiové a jedinečné sypané čaje dovážané priamo z najexotickejších destinácií na celom svete.

Najobľúbenejšie čaje

Objavte najžiadanejšie sypané čaje v obchode a nechajte sa inšpirovať výberom, ktorý si získal srdcia zákazníkov.