Údený čierny čaj z Manipuru, ktorý sa vyrába zo starých čajovníkov. Tento silný a tmavý čaj má jedinečnú dymovú chuť, ktorá dopĺňa sladký divoký čierny čaj. Lístky sa ručne zbierajú a sušia na ohni z lesného dreva, aby sa dosiahla výrazná úroveň dymovosti. Výsledný čaj má sýtočervený vzhľad a chuť s tónmi dymu, muškátu, hrozienok a mäty. viac
Objavte ortodoxný čierny čaj z indického štátu Manipur, kde sa zbiera z divokých čajovníkov.
Tento čaj je silný a tmavý s jedinečnou dymovou chuťou. Výrazná dymová chuť dopĺňa sladký divoký čierny čaj a robí z neho osviežujúcu šálku čaju.
Čaj je ručne zbieraný, zvädnutý, ručne zrolovaný, oxidovaný, sušený na slnku a potom údený nad drevom. Zrolované lístky sa nesušia úplne na slnku a úplné sušenie prebieha nad ohniskom niekoľko dní, kým sa nedosiahne požadovaná úroveň dymovosti.
Chuť: dym, muškátový kvet, hrozienka, mäta
1-2 čajové lyžičky (3-5 gramov) na 250 ml vriacej vody, lúhujte 3-4 minúty. Na prípravu gong-fu sa dávkujú 3 gramy na 100 ml, teplota 85-90 °C, lúhovanie po 20 sekundách.
čierny údený čaj