Powered by Smartsupp

Miyazaki Kabusecha Akari

hviezda 1 hviezda 2 hviezda 3 hviezda 4 hviezda 5(1)Počet hviezdičiek je 5 z 5

Cena
od 4,64 EUR

Pôvod

Spresnite výber produktu
Varianta neexistuje
10 g (vzorek)50 g100 g250 g

ks

Kabusecha Akari je čaj, ktorý sa pred zberom približne 8 dní tieni. To z neho robí čiastočne zatienený čaj (tradičná doba zatienenia pre gyokuro je 21 dní). Tento vysokokvalitný čaj vyniká čistou a intenzívnou chuťou s výraznou zložkou umami. viac

Čo je kabusecha

Kabusecha je kombináciou slov kabuseru a cha, čo znamená zakrytý čaj. Tento druh zeleného čaju je kvalitnejšou verziou čaju Sencha. Kabusecha má jemnú horkú trávovú príchuť, ale s bohatou chuťou zeleného čaju a sladkými umami tónmi. 

Pestovanie čaju Kabusecha

Podobne ako pri pestovaní gyokuro, čajoví majstri pestujú kabusechu v tieni. Rozdiel je v tom, že pestovanie čaju kabusecha je o polovicu kratšie (7 - 10 dní) ako pestovanie čaju gyokuro (19 - 21 dní). Na rozdiel od pestovania gyokuro, pri ktorom siete slúžia ako strop pre rastliny, sú čajové rastliny kabusecha úplne zakryté sieťami, ktoré umožňujú prístup len malému množstvu slnečného svetla, vzduchu a vody.

Ak sa kabusecha pestuje v tieni namiesto na priamom slnku, listy sú tmavozelené. Čím zelenšie sú čajové lístky, tým viac chuti si zachovávajú a vydávajú pri lúhovaní. Ak chcete jemnejšiu verziu čaju gyokuro, ale chutnejší zelený čaj ako sencha, kabusecha je tou správnou voľbou. Rovnako ako sencha a gyokuro, aj kabusecha obsahuje L-Theanín, zlúčeninu, ktorá dodáva čaju sladkú chuť umami. Keď sú rastliny v tieni, menej L-Theanínu sa premieňa na katechíny/antioxidanty, čo znamená, že rastliny si môžu zachovať viac L-Theanínu a sladkej chuti, ako keď rastú na priamom slnku.

Ideálne je pripraviť čaj v malej kanvičke s objemom 200-300 ml. Použite 1-2 čajové lyžičky čaju, zalejte vodou s teplotou 60-70 °C, lúhujte 1-2 minúty. Môžete skúsiť aj vriacu vodu, ale na veľmi krátky čas lúhovania (5-10 s). Čaj prinesie veľa nálevov.

zelený čaj

Alternatívne produkty3