Vysokokvalitný zástupca nepálskych zelených čajov. Ľahký nálev má príjemne jemnú chuť s ovocnými tónmi a miernou trpkosťou.
Kanchanjangha Tea Garden
Kanchanjangha Tea Estate and Research Center (KTERC) je prvá ekologicky certifikovaná čajová záhrada v Nepále, založená v roku 1984. Záhrada s rozlohou 95 hektárov sa nachádza na úpätí hory Kanchanjungha v nadmorskej výške 800 až 2 300 metrov.
KTERC je tiež nepálska čajová spoločnosť s certifikátom WFTO, ktorá ide ďaleko nad rámec zásad spravodlivého obchodu a vytvára udržateľnú spoločnosť pestovania čaju; KTERC posilňuje postavenie farmárov tým, že z nich prostredníctvom družstevného modelu robí nielen zamestnancov, ale aj vlastníkov.
Vyrába širokú škálu špičkových prémiových organických čajov, pričom sa špecializuje na rôzne druhy čiernych a zelených čajov. Vďaka vysokej nadmorskej výške, prostrediu bez znečistenia a nedotknutému počasiu patria miestne odrody čaju medzi najlepšie na svete.
Záhrada sa snaží zvyšovať životnú úroveň farmárov, bojovať proti diskriminácii, vzdelávať deti a vytvárať udržateľné dediny. Priamo zamestnáva viac ako 150 farmárov a nepriamo približne 400. Viac ako 70 % zamestnancov tvoria ženy.
Poľnohospodárom poskytuje aj bezplatné bývanie spolu so základným vybavením a dotáciami na dodávky potravín. Okrem toho prevádzkuje poľnohospodárske finančné družstvo s farmármi pre ich potreby úspor a úverov. KTERC nie je len typickou továrňou na čaj, ale aj sociálnym podnikom.
Prečo by ste mali ochutnať čaj Nepál TGFOP1 Kanchanjangha?
- Vysoká kvalita: Tento čaj pochádza z nepálskej oblasti Kanchanjangha, ktorá je známa produkciou čajov najvyššej kvality.
- Komplexná chuť: ponúka bohatú a komplexnú chuť s jemnými kvetinovými a ovocnými tónmi, ideálnu pre milovníkov čierneho čaju.
- Ručná výroba: Lístky sa starostlivo ručne zbierajú a spracúvajú tradičnými metódami, čo zaručuje výnimočný chuťový zážitok.
I) 2 čajové lyžičky na 200-250 ml vody s teplotou 70-80 °C, lúhujte 1-2 minúty (pri viacerých nálevoch lúhujte 30-60 s) II) na prípravu gaiwanu použite 5-6 čajových lyžičiek čaju, teplota vody 85 °C, prvý nálev lúhujte 20 s, ďalší nálev predĺžte na 5-10 s. Môžete použiť vriacu vodu a veľmi krátky čas lúhovania (vždy 5-10 s). Čaj vytvorí veľa nálevov.
zelený čaj