Powered by Smartsupp

Shizuoka Gyokuro Asahi

hviezda 1 hviezda 2 hviezda 3 hviezda 4 hviezda 5(2)Počet hviezdičiek je 5 z 5

Cena
od 3,72 EUR

Pôvod

Spresnite výber produktu
Varianta neexistuje
10 g (vzorek)50 g100 g250 g

ks

Smaragdový japonský zelený čaj Gyokuro, ktorý sa vyrába v Japonsku z odrody Asahi. Výrazná farba a silná chuť tohto čaju je výsledkom jedinečných japonských výrobných postupov. Japonské zelené čaje sa zámerne pestujú vo svetlom tieni, aby sa v rastline vytvorilo väčšie množstvo bohatého zeleného chlorofylu, čo má za následok jemnejší chuťový profil. Okrem toho sa čajové kríky na 19 až 21 dní zakrývajú plachtami.

Čerstvo nazbierané čajové lístky sa potom sparia, aby sa zastavila oxidácia a čaj sa "uzamkol" vo svojej najčerstvejšej forme. Tento štýl, zdokonalený tradičnými čínskymi metódami, vytvára nezameniteľný charakter japonských zelených čajov: kvetinové a rastlinné tóny, jemnosť a jemné umami. Tento konkrétny príklad japonského čaju Gyokuro Asahi má nádherné tóny mladých jarných kvetov, sladkých mandlí a bohatého umami, ktoré zanechávajú v ústach trvalú jemnosť.

Odroda Asahi

Odroda čaju Asahi, čo v japončine znamená "ranné slnko", pochádza z prefektúry Kjóto a vyniká najmä pri výrobe čaju tencha. Ďalšie významné odrody čajovníka z Kjóta, ktoré sa často používajú na výrobu čaju matcha, sú Saemidori a Ujihikari.

História Asahi

História tejto odrody siaha do mesta Udži v prefektúre Kjóto, kde čajovník Asahi vyšľachtil majster Hirano Džinnodžo zo svojej vlastnej plantáže. Následne odrodu od roku 1953 testovalo a pomenovalo Čajové experimentálne centrum prefektúry Kjóto. Treba však poznamenať, že Asahi nie je oficiálne registrovaná.

Vlastnosti čaju Asahi

Čajová odroda Asahi sa vyznačuje zvyčajnými lístkami, ktoré v tieni získavajú jasne zelenú farbu s leskom. Čajové púčiky sú pomerne veľké, ale jemné. Pre túto odrodu je najvhodnejší ručný zber, ktorý podporuje optimálnu kvalitu. Pri zbere poskytuje strednú úrodu, hoci je potrebné dodržiavať opatrnosť kvôli nadmernej vlhkosti pôdy, ktorá tejto odrode neprospieva.

Čajová odroda Asahi je fascinujúcou zmesou tradície a kvality, ktorá ponúka jedinečný zážitok z každej šálky čerstvo uvareného čaju tencha.

I) 1-2 čajové lyžičky na 200-250 ml vody s teplotou 60-75 °C, lúhujte 1-2 minúty (pri ďalších nálevoch mierne zvýšte teplotu, čaj vytvorí až 4 nálevy) II) na prípravu v gaiwane použite 3-5 čajových lyžičiek čaju, teplota vody 85 °C, prvý nálev lúhujte 10 sekúnd, ďalší predĺžte na 5-10 sekúnd.

zelený čaj

Alternatívne produkty5