Špičkový zelený čaj pu-erh v sypanej forme, nazývaný mao cha. Je to základný prvok na výrobu zeleného čaju pu-erh (sheng puerh). V podstate ide o zelený čaj, ktorý sa počas výroby niekoľko týždňov suší na slnku a prechádza len jemnou fermentáciou.
Tento čaj pochádza z provincie Yunnan, konkrétne z oblasti Simao. Celé listy pochádzajú z tradičných veľkolistých odrôd čajovníka.
Nálev má úplne jedinečnú kvetinovo sladkú chuť s jemnými bylinnými tónmi. Chuť je blízka celolistovým yunnanským zeleným čajom a relatívne čerstvo lisovaným zeleným čajom pu-erh.
Asi 8 gramov čaju vložte do vyhriatej čajovej kanvice a zalejte malým množstvom vlažnej vody. Zalejte vodou s teplotou 70-80 °C a lúhujte 2 minúty (prípadne viackrát). Ideálna príprava kung-fu je 5 gramov na 100 ml, zalejte vriacou vodou a lúhujte 5-15 sekúnd.