Powered by Smartsupp

Soba Cha - pohánkový čaj


Cena
od 1,29 EUR

Pôvod

Spresnite výber produktu
Varianta neexistuje
10 g (vzorek)50 g100 g250 g500 g

Ak hľadáte pohánkový čaj s týmto názvom, pravdepodobne ste stratení. V skutočnosti je to však tento nápoj. Soba Cha, nazývaný aj sobacha, je tradičný japonský čaj, ktorý si získal popularitu nielen vo svojej domovine. Jeho príjemná aromatická chuť si získa aj ortodoxných milovníkov čaju. Vďaka absencii kofeínu si tento čaj môžete vychutnávať počas celého dňa, a to aj večer, keď sa mnohí snažia príjem kofeínu obmedziť. Tento čaj z himalájskej rastliny je skutočným zdrojom prospešných vitamínov a minerálov, ktoré by mali byť súčasťou nášho pitného režimu. Doprajte svojmu telu to najlepšie a upokojte svoju myseľ so šálkou lahodného čaju Soba Cha. Môžete si ho vychutnať ako horúci alebo ľadový nápoj a možno si ho okamžite zamilujete. Pohánkový čaj je jednoducho úžasný a má mnoho pozitívnych vlastností, o ktorých by sme mohli hovoriť oveľa viac! Je to takmer zázračná rastlina.

Ako chutí Soba Cha?

Mnohé zdravé nápoje a potraviny nechutia väčšine ľudí veľmi príjemne. Sú buď nevýrazné, alebo príliš aromatické a často ich treba dochutiť. Soba Cha však príjemne prekvapí sladkou, orechovou chuťou. Samozrejme, môžete si ju ďalej ochutiť podľa svojej chuti. V Japonsku, kde je Soba Cha tradičným nápojom, je obľúbený pre svoju jedinečnú chuť. A to je lákavý dôvod, prečo tento čaj vyskúšať aj na našom území. V Japonsku a v celej Ázii majú čaje osobitné miesto a žiadny zlý čaj by tam neuspel. Takže si môžete byť istí, že pohánkový čaj stojí za vyskúšanie.

Ako pripraviť pohánkový čaj

Ak sa rozhodnete pre tradičný pohánkový čaj, jeho príprava je jednoduchá a rýchla. Dajte jednu alebo dve čajové lyžičky pohánkového čaju do šálky a zalejte ho vriacou vodou. Nechajte ho 2-3 minúty odstáť. Čaj vôbec nemusíte precediť, pohánku môžete nechať v šálke, kým nevychladne. Niektorí ľudia dokonca vylúhovanú pohánku konzumujú. Čaj si môžete ochutiť bežnými spôsobmi, na ktoré ste zvyknutí pri príprave iných čajov a horúcich nápojov. Ďalším skvelým spôsobom, ako si vychutnať pohánkový čaj, je príprava ľadového pohánkového čaju. Pohánku opražte na panvici dozlatista, priveďte k varu liter vody a vložte do nej pohánku. Nechajte lúhovať asi 10 minút a potom sceďte. Do číreho nápoja pridajte 2 broskyne a šťavu z jedného citróna. Nápoj nechajte vychladnúť a potom ho schlaďte v chladničke. Ľadový čaj nechajte niekoľko hodín odpočívať. Potom si môžete vychutnať osviežujúci ľadový šál. Ktorý recept vás oslovil? Horúci čaj na dlhé večery alebo netradičný ľadový čaj, ktorý sa vďaka ovociu stane vitamínovou bombou?

Pohánkový čaj (známy aj ako pohánkový čaj, Ku Qiao Cha, Memil Cha) môžete podávať kedykoľvek počas dňa. Vďaka absencii kofeínu je skvelým spôsobom, ako osviežiť telo počas celého dňa a doplniť mu vitamíny a minerály. Bežne dostupné prísady sa k čaju Soba Cha výborne hodia a môžu obohatiť jeho jedinečnú chuť. Ak máte radi zelený alebo čierny čaj s citrónom a medom, pri pití pohánkového čaju sa týchto ingrediencií nemusíte vzdávať. Mnohé recepty na horúce pohánkové nápoje priamo nabádajú k tomu, aby ste si čaj ochutili podľa svojich predstáv.

Soba Cha alebo pohánkový čaj si môžete zamilovať s pridaním citróna, ktorý dodá čaju kyslú chuť a zároveň ho obohatí o vitamín C. Čaj môžete ochutiť aj medom, javorovým sirupom alebo škoricou. Ak vám vyhovuje chuť samotného čaju a nepotrebujete sladidlá, vychutnáte si jeho výrazne sladkú chuť.

Do šálky dajte jednu až dve čajové lyžičky pohánky. Zalejte vriacou vodou a nechajte 2-3 minúty odstáť. Čaj nemusíte precediť, pohánka môže zostať v šálke, kým nevychladne (potom sa môže konzumovať).

pražená pohánka

Alternatívne produkty3