Powered by Smartsupp

Uji Gyokuro Yabukita - Cold Brew - Velikost balení: 50 g

hviezda 1 hviezda 2 hviezda 3 hviezda 4 hviezda 5(1)Počet hviezdičiek je 5 z 5
2 do vernostného systému

Cena
11,15 EUR

Pôvod

Varianta neexistuje
10 g (vzorek)50 g100 g250 g

Skladem
ks

Mizudashi Gyokuro (Cold-Brew, namáčaný za studena) je chladivým pôžitkom pre telo i dušu nielen počas horúcich dní. Chuť je sladká a jemná, jemne aromatická a veľmi osviežujúca s dlhou umami dochuťou. viac

Mizudashicha - japonský názov pre čaj namočený v studenej vode - chladí a osviežuje, čistí telo a dodáva energiu. Tento exkluzívny čaj Gyokuro (tieňový čaj) bol špeciálne spracovaný na prípravu za studena. Čajové lístky sú mierne zdrsnené a rozdrvené, takže ich zložky sa mimoriadne rýchlo rozpúšťajú aj v studenej vode.

Vychutnajte si okrúhlu, zrelú chuť čaju Gyokuro z rozšírenej odrody Yabukita. Priezračná farba tohto čaju Mizudashi evokuje predstavu studenej, osviežujúcej vody z tienistých japonských lesov.

Namáčanie zeleného čaju v studenej vode je tradičná japonská metóda prípravy, ktorá je známa ako "Mizudashi" už mnoho stoviek rokov. Dnes sa zvyčajne označuje ako "cold brew" a v posledných rokoch sa stáva čoraz populárnejším, pretože príprava vhodných čajov so studenou vodou zvyčajne prináša veľmi jemný a aromatický nápoj. Horké a trieslovinové látky obsiahnuté v čaji sa pri príprave čaju v studenej vode uvoľňujú do studeného nálevu v nižších koncentráciách, pretože na ich uvoľnenie z listov je potrebná vyššia teplota. Čaje varené za studena sú preto jemné a príjemne sladké.

Studený nápoj: 5 gramov na 500 ml studenej vody, nechajte v chladničke 3 hodiny. Prípadne 5 gramov lúhujte 90 sekúnd v 250 ml vody s teplotou 70 °C, potom doplňte ľadom. Čaj je výborný aj horúci, 1-2 gramy na každých 50 ml vody.

zelený čaj (kultivar Yabukita)

Alternatívne produkty5