Vyššia trieda fermentovaného čaju, nazývaná pu-erhu, z provincie Yunnan, konkrétne zo známych čajových plantáží v blízkosti pohoria Bulang. Čaj pochádza z tradičnej yunnanskej veľkolistej odrody.
"King of Puerh" označuje najvyššiu kvalitu ručne zbieraného čaju (zbierajú sa tipsy a dva lístky). Najprv sa suší na slnku a po mechanickom spracovaní sa suší horúcim vzduchom.
Tmavý nálev čaju má príjemne harmonickú, mierne krémovú chuť s mierne sladkými zemitými tónmi.
Odporúčam prípravu v predhriatej 300-500 ml kanvici. Na 300-350 ml vody použite 4-6 gramov, zalejte vriacou vodou a nálev ihneď vylejte (ide o tzv. oplachovací nálev). Teraz zalejte vodou a lúhujte 5 minút. Môžete vyskúšať viac nálevov alebo si ho pripraviť na spôsob kung-fu.
Ako pripravovať rôzne druhy čaju
Bez ohľadu na to, aký spôsob lúhovania preferujete, skvelý čaj by mal mať vždy fantastickú chuť - sladkú, aromatickú a bez horkosti. Príprava čaju nie je raketová veda, ak začnete s kvalitnými lístkami od najlepších pestovateľov! V tejto pomôcke sa spoločne pozrieme na to, ako vyladiť svoje techniky a pripraviť tú najlepšiu šálku čaju.