Vyššia trieda fermentovaného čaju, nazývaná pu-erhu, z provincie Yunnan, konkrétne zo známych čajových plantáží v blízkosti pohoria Bulang. Čaj pochádza z tradičnej yunnanskej veľkolistej odrody.
"King of Puerh" označuje najvyššiu kvalitu ručne zbieraného čaju (zbierajú sa tipsy a dva lístky). Najprv sa suší na slnku a po mechanickom spracovaní sa suší horúcim vzduchom.
Tmavý nálev čaju má príjemne harmonickú, mierne krémovú chuť s mierne sladkými zemitými tónmi.
Odporúčam prípravu v predhriatej 300-500 ml kanvici. Na 300-350 ml vody použite 4-6 gramov, zalejte vriacou vodou a nálev ihneď vylejte (ide o tzv. oplachovací nálev). Teraz zalejte vodou a lúhujte 5 minút. Môžete vyskúšať viac nálevov alebo si ho pripraviť na spôsob kung-fu.