Yerba maté, tradičný argentínsky nápoj, obsahuje zmes listov, stoniek, malých vetvičiek a prachu. Tento špecifický druh yerba maté je sladený stéviou a umelými sladidlami, čo prináša jedinečný chuťový zážitok.
Stevia rebaudiana, známa jednoducho ako stévia, je výnimočná rastlina, ktorá sladí oveľa viac ako bežný repný alebo trstinový cukor. Poskytuje sladkosť bez prázdnych kalórií a považuje sa za bezpečnú alternatívu.
- množstvo: 500 g
- pôvod: Argentína
Do kalabasy alebo čajníka vložte 10-30 g maté, zalejte vodou s teplotou 30 °C a nechajte chvíľu odstáť. Potom dolejte vodu s teplotou 70-90 °C a vypite ju pomocou slamky (bombilly). Pokračujte v pridávaní horúcej vody. Maté môžete pripraviť aj z 5-8 g zmesi, ktorú zalejete 300-400 ml vody s teplotou 80 °C a lúhujete 2-5 minút.
yerba mate, aspartam (0,06 %), acesulfam (0,03 %), stevia (0,03 %)

Ako pripraviť tereré (za studena pripravené yerba maté)
Yerba maté nie je len horúci nápoj, ale má aj chladnú a osviežujúcu sestru - tereré. Tento chladivý elixír yerba maté je ideálny na letné osvieženie a hydratáciu a môžete si ho prispôsobiť podľa svojej chuti. Prečítajte si, čo je tereré, ako ho pripraviť krok za krokom a ako si ho vychutnať s rôznymi príchuťami a bylinkami pre dokonalý letný zážitok.