Domovinou klasického čínskeho bieleho čaju Pai Mu Tan ("biela pivonka") je provincia Fujian, najmä oblasť Fuding. S výrobou tohto čaju sa však experimentuje aj inde. Napríklad v tradičnej čajovej provincii Yunnan, odkiaľ tento charakteristický čaj pochádza.
Yunnanský biely čaj sa vyznačuje väčšími lístkami s farbou od tmavohnedej po svetlozelenú. Medzi lístkami nájdeme aj veľa najmladších lístkov, tzv. tipsov, ktoré sa vyznačujú striebornou farbou a jemnou chmýristou štruktúrou.
Vôňa nálevu je nádherne kvetinová. Chuť je mierne sladká s ovocnými tónmi a dlhou trávovou dochuťou.
Iné názvy: Yunnan White Peony, Bai Mudan, Bai Mu Tan, Bai Mu Dan
4-6 gramov na 300-350 ml vody pri teplote 70-80 °C.
biely čaj